Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Testimoniale elevi M2 – an 2 Acreditare Erasmus

Elevii de gimnaziu din Colegiul Național „Octavian Goga” care au participat la mobilitatea M2, desfășurată în Ungaria, în perioada 13-17 mai 2024 au fost deosebit de încântați de experiența trăită. Aceștia au împărtășit perspectiva lor privind activitățile la care au luat parte împreună cu colegii lor de la  școala „Nikola Tesla” din Budapesta.

 

Mobilitatea cu titlul „Protejarea mediului și dezvoltare durabilă” s-a desfășurat în cadrul proiectului de Acreditare Erasmus cu nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH-000129429.

 

Am învățat cum să creăm un viitor mai sustenabil, reciclând. Am devenit mai conștient și cred că informația din acest proiect m-a făcut să îmi dau seama cât de mult poluăm planeta. Cea mai utilă activitate a fost aceea în care ne-am dus la o fabrică care asigura curentul electric la foarte multe clădiri din Budapesta, arzând gunoaie și creând electricitate. Mi s-a părut cea mai utilă deoarece am aflat că poți crea energie din gunoaie.   De exemplu, am făcut acolo o ora de informatică, în care am lucrat cu niște roboței și am făcut niște programe care chiar puteau fi folosite în viața reală, cum ar fi un numărător de pași, și niciun copil nu avea experiență cu informatica. Ne-am simțit mult mai împliniți că am reușit să facem asta decât să scriem un document în Word.”  (Filip Iovan, 7E)

 

„Am descoperit metode de construire sustenabile, prin folosirea de resurse naturale, disponibile, accesibile, durabile, și nepoluante. Activitatea mea preferată a fost când am mers la școala unde ni s-a prezentat ”the micro.bit”. Aici am au avut posibilitatea de a descoperi bazele sistemelor de programare.  Activitatea care ar putea fi de folos in școală noastră ar fi înfrumusețarea curții interioare prin plantarea de flori.” (Yanis Tanasie, 6E)

 

„Am învățat că protejarea mediului este o prioritate pentru fiecare dintre noi și vom încerca să ne schimbam obiceiurile astfel încât să devenim factori activi atât în aplicarea formelor de protejare a mediului cât și de promovare a acestora. Construirea caselor ecologice a fost o activitate nu doar interesantă, ci și utilă, ținând cont că și în Romania există deja acest obicei folosit în trecut și utilizat acum în turismul ecologic.” (Sara Crăciun, 6E)

 

În cadrul proiectului am descoperit moduri ecologice de depozitare a deșeurilor. Eu consider că aceastî informație este utilă deoarece acum știu cum să depozitez anumite deșeuri într-un mod mai benefic pământului. Activitatea de filtrare a apei la care am participat în  timpul mobilității ar putea fi folosită în școala pentru a ajuta copiii să înțeleagă acest proces.” (Maria Stoica, 6E)

 

Mi s-au părut interesante lecțiile despre ecologie pentru că acum voi putea explica la doritorii de a învăța despre reciclare-  cum se reciclează în alte țări. Cred că este important ca toți copii să înțeleagă ce se întâmplă cu gunoiul nostru. De exemplu, cred că e bine să știm cum să filtram apa, poate cândva o să am nevoie să filtrez apa și nu o să am un filtru.” (Fabiana Țuicu, 6B)

 

Am învățat tehnici noi de dezvoltare sustenabilă, prin care putem proteja resursele planetei. Mi s-a părut interesant că în Ungaria sunt încurajați cetățenii să se implice activ în reciclare, prin acumularea de puncte în schimbul obiectelor reutilizabile, care puteau fi valorificate în alte bunuri. Mi-a plăcut mult explorarea insulei Margareta, împreună cu noii colegi din Ungaria, deoarece am socializat și legat prietenii noi.(Isabella Ștefănescu, 6C)

 

Am învățat că dacă lucram împreună este posibil să combatem poluarea mediului. Mi s-a părut interesantă vizitarea fabricii de reciclare FKF, pentru că am văzut cum putem reduce poluarea și să transmitem electricitate în același  timp. Lucratul cu microbit a fost interactiv și ne-ar prinde bine așa ceva și în școala noastră.(Andrei Pop, 7E)

 

Am învățat că există extrem de multe metode de a proteja mediul, și cred că pot folosi aceste informații pentru a proteja mediul mai bine decât înainte.(Eduard Steininger, 7C)

 

Proiectul de Acreditare Erasmus Nr. 2021-1-R001-KA120-SCH-000045167 este co-finanțat de Uniunea Europeană prin contractul de finanțare nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH-000129429.

 1,828 total views,  55 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.