Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial)
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Silviu Borș: Mesaj cu prilejul Zilei Bibliotecarului și a Zilei Internaționale a Cărții și Drepturilor de Autor

Comunicat

Mesaj cu prilejul Zilei Bibliotecarului și a Zilei Internaționale a Cărții și Drepturilor de Autor

În fiecare an, ziua de 23 aprilie are multiple semnificații pentru toți cei care lucrează în industria cărții și a serviciilor de bibliotecă. În anul 1995, UNESCO a propus ca această zi să fie declarată Ziua Internațională a Cărții și Drepturilor de Autor. Astfel, pe fondul unei necesități crescânde de a oferi tinerei generații o educație vastă, dar și profundă, specialiștii în domeniu consideră că lectura de plăcere este o condiție necesară pentru succesul elevilor pe parcursul perioadei de școlarizare. Astăzi, avem privilegiul de a putea citi mai mult decât oricând, fie că avem o carte în format clasic, tipărită ori un dispozitiv digital de lectură. Lectura are forță de coeziune în comunități, toate categoriile de vârstă pot face parte din familia celor care iubesc și practică lectura de plăcere.

În egală măsură, semnificația acestei zile este strâns legată de industria cărții. Drepturile de autor sunt esențiale în contextul actual, scrisul fiind o activitate care are nevoie să fie protejată din punct de vedere economic și moral. Și nu în ultimul rând, astăzi sărbătorim bibliotecarii, cei care își dedică viața profesională cărților, conservării și transmiterii patrimoniului cultural scris generațiilor viitoare.

Anul acesta se împlinesc 160 de ani de la înființarea Asociațiunii pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român și a Bibliotecii ASTRA. Suntem onorați să fim păstrători ai imensului patrimoniu care ne-a fost transmis timp de generații și, la rândul nostru, dorim să ducem mai departe cu demnitate și dăruire nobila profesiune de bibliotecar.

Silviu BORȘ,

Manager

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

 

 3,185 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.