Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Premiul I și premiul III la Concursul Made for Europe pentru proiecte Erasmus ale CNOG

⌛ 25 martie 2024 

 

La ediția din 2024 a Concursului Made for Europe, Colegiul Național „Octavian Goga” a fost reprezentat de elevii Angelina Lupu (11F) și Bogdan Popa (12E), care au prezentat două proiecte ale Colegiului finalizate în acest an școlar.

 

Prezentările au fost apreciate de juriu, care a acordat premiul I, respectiv premiul III celor doi participanți la Faza Județeană a Concursului, desfășurat în data de 22 martie 2024.

 

Concursul Made for Europe urmăreşte valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor finanţate prin programe europene, stimulând creativitatea, inovaţia şi spiritul antreprenorial. În cadrul concursului, elevii prezintă produsele finale realizate în cadrul proiectelor Erasmus derulate în școlile lor.

 

Eleva Angelina Lupu din clasa a XI-a F, coordonată de dna prof. Corina Dragoman,  a prezentat în faţa juriului produsele realizate în cadrul proiectului Erasmus  ENVIRONMENTAL EDUCATION PROGRAMME (EEP), Project no. 2021-1-IT02-KA220-SCH-000024160, respectiv platforma educațională  EEP și Curriculum-ul de Educație pentru Mediu, un curs complet modular, disponibil în format interactiv pe platforma educațională dedicată, accesibilă atât profesorilor cât și elevilor.

 

Cursul/Curriculum-ul proiectului este format din: 9 module, 26 unități, 78 lecții, 78 quiz-uri și se adresează elevilor și profesorilor de gimnaziu și liceu, părinților și comunității locale (Agenția pentru Protecția Mediului, Apele Române, Soma Sibiu, ONG-uri etc.).

Platforma este construită din perspectiva accesibilității, fiind un real suport educațional atât pentru profesori, cât și pentru elevi și conține:

  • Ghidul metodic al profesorului pentru fiecare unitate
  • Materialele didactice pentru fiecare lecție
  • Auxiliare curriculare
  • Softul educațional pentru evaluarea fiecărei lecții

Platforma poate să fie utilizată gratuit și este disponibilă în limba engleză.

Documentele sunt structurate logic, butoanele sunt intuitive și întregul design ajută utilizatorul să navigheze cu ușurință pe platformă.

Utilizatorii vor fi atrași de conceptul modern, ușor de înțeles și flexibil.

Platforma proiectului și curriculum sunt disponibile la adresa:

https://academy.eeproject.eu/

sau scanând codul QR de mai jos:

Elevul Bogdan Popa din clasa a XII-a E, coordonat de dna prof. Cosmina Almășan, a prezentat produsul final realizat în cadrul proiectului ERASMUS+ C.A.R.E.E.R (Adaptability to the labouR markEts with local, national and Eu background), PROJECT NO 2020-1-UK01-KA229-078953_2, respectiv Ghidul de angajare pentru elevi. Metode de a îmbunătăți abilitățile antreprenoriale de bază ale elevilor. Conținutul acestuia este o sinteză a informațiilor prezentate de-a lungul proiectului, în activitățile locale și în cele din mobilități. Ghidul este disponbil în toate limbile partenerilor de proiect.

  • Secțiunea competențe pentru angajare conține sfaturi utile cu privire la activități pe care elevii le pot desfășura în școală și în mediul extra-curricular pentru dezvoltarea competențelor descrise.
  • Broșura conține și informații privind elaborarea unui CV, informații oferite de specialiștii în recrutare de la firma Stefanini EMEA din Sibiu, cu care am colaborat și pentru ateliere organizate pe plan local și în cadrul reuniunii de proiect desfășurate la Sibiu în mai 2023.
  • Secțiunea pregătirea unui interviu conține sfaturi concrete cu privire la modul în care elevii ar putea formula răspunsuri potrivite pentru unele din cele mai frecvente întrebări adresate în cadrul unui interviu.

Ghidul în format digital poate fi vizualizat la link-ul de mai jos:

 

Proiectele EEP  și C.A.R.E.E.R.  au fost finanţate din fonduri europene, fiind parte din Programul Erasmus KA2-Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici.

 

 

 

 7,851 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.