Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Premiul I la Faza naţională a Concursului de produse de proiect MADE FOR EUROPE

Colegiul Naţional “Octavian Goga” a câştigat premiul I la Faza naţională a Concursului de produse de proiect MADE FOR EUROPE  defăşurat la Constanţa, în perioada 11-14 aprilie 2018. Colegiul nostru a fost reprezentat de elevul Vidrean Aurel din clasa a XI-a I, care a prezentat publicaţia “Educational Apps Enhancing Motivation.”

Ghidul methodologic interactiv în limba engleză “Educational Apps Enhancing Motivation”( “Aplicaţii educaţionale care sporesc motivaţia”) este produsul intelectual elaborat în cadrul proiectului de Parteneriat Strategic între şcoli “Sustainable Consumption and Production”, proiect cu finaţare europeană din cadrul Programului Erasmus +, Acţiunea Cheie 2. În cadrul acestui proiect, Colegiul Naţional “Octavian Goga” din Sibiu a avut parteneri din cinci ţări europene: Estonia, Franţa, Italia, Spania şi Turcia în perioada 2015-2017.

Publicaţia online interactivă prezintă o serie de instrumente şi aplicaţii educaţionale care pot fi folosite cu succes la clasă de către profesori şi elevi în vederea creşterii motivaţiei pentru studiu, oferind varietate actului educaţional. E-book-ul interactiv conţine text şi imagini, dar şi link-uri către pagini online si către materiale video disponibile în mediul online.

Introducerea oferă o privire de ansamblu asupra strategiilor de aplicare a noilor metode de predare, învăţare şi evaluare folosind aplicaţiile online. Celelalte capitole ale publicaţiei urmează aceeaşi structură, şi anume: detalii privind modul de utilizare a aplicaţiilor, tutoriale video realizate de elevi, exemple de materiale elaborate de elevi şi de profesori folosind aplicaţiile respective, precum şi materiale video care prezintă feedback-ul pe care îl oferă elevii şi profesorii în urma utilizării acestor instrumente. Aplicaţiile prezentate au fost grupate în 4 capitole, în funcţie de scopul pentru care pot fi folosite:

  • Pentru jocuri de descoperire organizate în spaţiul public– aplicaţia Guidigo
  • Pentru organizarea informaţiei şi colaborare online – aplicaţia Padlet
  • Pentru prezentarea informaţiei în format video – aplicaţiile My simple show, Powtoon, Corel Videostudio X10, Genially
  • Pentru evaluare prin jocuri educaţionale – aplicaţiile Plickers şi Kahoot

Materialul este disponibil online la adresa http://joom.ag/jwAW


 8,204 total views,  4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.