Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Elevii EEP discută despre problemele de mediu cu factori de decizie europeni

Elevii și profesorii implicați în proiectul Erasmus EEP (Environmental Education Programme) au participat vineri, 18 noiembrie 2022 la o activitate interesantă în cadrul proiectului EU Youth Cinema:Green Deal.

Dedicat unei Europe sustenabile, programul EU Youth Cinema: Green Deal prezintă obiectivele legate de clima și ecologia Uniunii Europene, promovate și susținute într-un context cinematografic. Este vorba despre un proiect finanțat prin UE și susținut de către Ministerul Mediului al Republicii Federale Austria. Scopul proiectului este de a promova obiectivele europene cu privire la climă și ecologie într-un context cinematografic.

 

Elevii au putut viziona două filme documentare dedicate subiectelor energie și climă, respectiv ULTIMA GENERAȚIE | POLONIA (2021) | Regia: Mikołaj Borowy și EVOLUȚIA CLIMEI | DANEMARCA (2021) | Autor: Jesper Theilgaard.

În continuarea proiecției a avut loc o discuție cu publicul la care a participat domnul europarlamentar Nicolae Stefănuță, membru în Comisia de Mediu a Parlamentului European, care a răspuns întrebărilor pertinente ale elevilor.

 

Elevii au dorit să știe dacă deșeurile pot fi transformate în resurse, cum ar putea colabora pentru un scop comun oamenii care reprezintă generații diferite, care sunt țintele Uniunii Europene pentru viitorii ani. S-au exprimat de asemenea opinii privind necesitatea conștientizării problemelor cu care ne confruntăm în cadrul întregii populații precum și nevoia de a ni se prezenta metode practice prin care putem contribui la reducerea poluării în viața de zi cu zi.

 

Se întâmplă să simțim de parcă am lupta singuri sau să pierdem din vedere consecințele dezastruase ale stilului actual de viață, dar uneori un astfel de eveniment ca cel la care am participat este destul să ne recâștigăm speranța și să ne concentrăm pe găsirea de soluții și schimbarea modului de a gândi și de a trăi. În al treilea rând, informațiile vor fi utile la realizarea proiectelor pentru EEP și pentru îmbogățirea cunoștințelor generale.(Irisz Luyza Gaspar, 11E)

 

După întâlnirea de azi am decis că vreau să fiu una dintre persoanele care vor face o schimbare, chiar dacă încep prin acțiuni mici, cum ar fi reciclarea corespunzătoare.” (Miriam Alexia Pitan, 11I)

 

Pentru a reuși să avem o planetă verde, trebuie sa fim uniți. Dacă nu putem să contribuim la combaterea schimbărilor climatice gândindu-ne la întreaga populație, ar trebui să ne gândim că o facem pentru o viață prelungită a celor dragi nouă.” (Ania Munteanu, 10B)

 

PROGRAMUL DE EDUCAȚIE PENTRU MEDIU (Project n°. 2021-1-IT02-KA220-SCH-000024160) este finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Erasmus KA2-Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici iar perioada de derulare este 1 decembrie 2021- 30 noiembrie 2023.

 1,214 total views,  50 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.