Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Elevii din Proiectul Erasmus+ CAREER învaţă despre managementul carierei

✍ prof. Georgiana Săvescu

⌛ Joi, 9 februarie 2023 

 

În data de 08.02.2023, am avut ca invitat în cadrul Proiectului ERASMUS + 

C.A.R.E.E.R – Adaptability to the labouR markEts with local, national and Eu background  pe doamna consilier de carieră Vanina Szoke de la Centrul de Servicii Integrate SmartHUB din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, care a organizat împreună cu elevii din echipa de proiect – elevi de clasele a XI-a şi a XII-a la Colegiul Naţional “Octavian Goga”, un workshop cu tema Managementul Carierei.

 

Într-o încercare de a îmbina atât partea de meserie, cât şi partea de autocunoaştere, care stă la baza alegerilor corecte pentru carieră, doamna consilier a propus elevilor jocuri de grup, dar şi individuale care au avut ca rezultat descoperirea abilităţilor şi a calităţilor necesare în anumite meserii, dar şi o mai bună cunoaştere a propriilor calităţi şi abilităţi, în vederea conturării opţiunilor personale legate de viitoarea profesie.

 

Într-o atmosferă relaxată, elevii au avut ocazia să lucreze în grupuri pentru a creea propriul copac al meseriilor, dar şi să se descopere pe sine, răspunzând la întrebarile: Cine sunt eu? Ce mă defineşte? S-au purtat discuţii libere şi constructive pe marginea abilităţilor care trebuie dezvoltate pentru anumite profesii (medic, jurist, programator, profesor).

Astfel, în cadrul acestei activităţi, elevii au avut ocazia să descopere prin joc şi muncă în echipă răspunsuri la întrebări stringente şi de interes legate de propria persoană, alegerea profesiei şi managementul carierei.

 

„Am învățat câteva calități necesare pentru viitoarea carieră, și deși nu am vorbit despre meseria pe care doresc să o practic în viitor, am realizat că unele abilități( ex. atenția, perspectiva, răbdarea) sunt necesare pentru noi, ca oameni, indiferent de profesie. Al doilea exercițiu, în schimb, m-a făcut să realizez câte calități pozitive am, folosibile în carieră și în viață.” (Teodora Morar, 11B)

 

Astăzi am învățat cât de importantă este documentarea despre o anumită facultate/profesie. Mai mult, întotdeauna ar trebui sa urmăm o carieră pe care ne-o dorim cu adevarat.” (Antonia Rideg, 12E)

 

Cred că orice informație pe care o aflăm ne va ajuta într-un fel sau altul pe parcursul vieții. Informațiile de astăzi ne-au făcut o idee de ansambul asupra anumitor meserii, multe dintre acestea fiind pe interesul nostru.” (Bogdan Ancuța, 11F)

 

Am afIat ce caIități sunt importante pentru domeniiIe discutate și cum să afIu dacă și eu am aceIe caIități.”(Daiana Sinescu, 11F)

 

Proiectul Erasmus C.A.R.E.E.R este finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Erasmus KA2-Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici.

 

 8,011 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.