Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Design Thinking pentru elevii din proiectul Erasmus+ C.A.R.E.E.R

 

În cadrul reuniunii de proiect Erasmus+ C.A.R.E.E.R din luna mai 2023, participanții au fost invitați să încerce un nou mod de abordare a problemelor și soluțiilor, în cadrul unui atelier de Design Thinking în care elevii au explorat influențele spațiului asupra colaborării.

ULBS D-School, prin reprezentanta sa, dna Raluca Bârsan,  i-a provocat să identifice posibile bariere în sala în care au lucrat şi să prototipeze şi testeze soluții. Echipele nu s-au limitat doar la mobilier şi aşezarea meselor, ci la mediul de lucru (muzică, plante), includerea zonelor pentru obiecte personale şi fluxul de lucru şi mişcare.

 

Prin procesul de Design Thinking elevii au descoperit în primul rând un nou mod de lucru şi şi-au antrenat flexibilitatea alternând între momente de concentrare şi luare a deciziei în ciuda necunoscutelor, pe de o parte. Pe de altă parte, au folosit gândirea divergentă pentru a genera idei şi pentru a rămâne deschişi la perspective multiple în etapa de explorare a spațiului provocării.

Au apreciat mai ales ideea că dincolo de a fi un “buzzword”, Design Thinking înseamnă un proces structurat care aminteşte cât de important e să “citim enunțul”, pentru a ne asigura că am înțeles provocarea pe care încercăm să o rezolvăm: problema identificată corect pentru găsirea soluției corecte.

Proiectul Erasmus+ C.A.R.E.E.R. (Adaptability to the labouR markEts with local, national and Eu background) cu nr. 2020-1-UK01-KA229-078953_2.  este finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Erasmus KA2-Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici.

 1,731 total views,  110 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.