Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Conferință de diseminare pentru elevi a proiectului „ENVIRONMENTAL EDUCATION PROGRAMME EEP”

✍ prof. Corina Dragoman

⌛ Joi, 21 decembrie 2023 

 

În data de 19.12.2023, la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu s-a desfășurat conferința de diseminare pentru elevi a proiectului „ENVIRONMENTAL EDUCATION PROGRAMME EEP”. Acest eveniment a fost organizat de doamnele profesoare Dragoman Corina, Orăștean Simona, Bratu Luiza, Oancea Adina și de domnul profesor Vlăduț Ilie.

Conferința s-a adresat elevilor de gimnaziu, din clasele a 6-a și a 7-a, având drept scop popularizarea activităților și rezultatelor proiectului „ENVIRONMENTAL EDUCATION PROGRAMME EEP” – PROGRAMUL DE EDUCAȚIE PENTRU MEDIU.

 

Elevii participanți au avut ocazia să descopere specificul acestui proiect Erasmus, precum și particularitățile cursului modular de Educație pentru Mediu, rezultat în urma eforturilor depuse de toți partenerii implicați.

 

Organizatorii au prezentat detaliat modulul 5 (Ateliere de lucru pe tema de proiect „Orașele circulare”) și modulul 8 (Acțiuni eficiente împotriva schimbărilor climatice globale), scoțând în evidență caracterul aplicabil și numeroasele secvențe practice din cadrul unităților.

 

Profesorii au explicat conceptul de sustenabilitate, cu referire la orașele sustenabile sau transportul sustenabil. Prezentarea a urmărit elemente generale și specifice, astfel încât ideea de „sustenabilitatea” să fie înțeleasă prin exemple simple și accesibile particularităților de vârstă ale celor prezenți.

 

Elevii au fost foarte interesați de aplicația online https://www.stopdisastersgame.org/ , cu ajutorul căreia pot să înțeleagă contextual mecanismele specifice ale unui dezastru natural, precum și măsuri concrete pentru reducerea riscului de dezastru.

 

Participanții au fost receptivi la secvența dedicată activismului împotriva încălzirii globale. Ei au acordat o atenție deosebită secțiunii în care erau prezentate diferite personalități, care se implică activ în proiecte și evenimente pentru mediu.

Cu ajutorul unui QR code, elevii au putut să acceseze platforma proiectului https://academy.eeproject.eu/ . Astfel, ei au descoperit gradul ridicat de accesibiliate, reușind în decurs de câteva minute să se logheze și să parcurgă diferite secvențe din cadrul unui modul. În mod evident, tânăra generație este captivată de ideea integrării tehnologiei în cadrul procesului educațional, fapt ce conferă cursului de Educație pentru Mediu un caracter inedit.

Reacțiile participanților au fost pozitive, ilustrând astfel interesul copiilor de a înțelege corect aspectele legate de mediu.

 

Proiectul EEP este finanţat din fonduri europene fiind parte din Programul Erasmus KA2-Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici.

 

 

 11,017 total views,  7 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.