Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Colaborare cu Tabăra “Educație pentru vocație” în cadrul proiectului Erasmus CAREER

Elevii din echipa Erasmus+ CAREER au participat în data de 20 iulie 2022 la o activitate de consiliere în carieră organizată de dna profesor consilier școlar Simona Crăciun. Activitatea a implicat o colaborare cu EDU Trips and Tips,  care a organizat Tabăra “Educație pentru vocație” pentru 28 de elevi din Slatina, Craiova și București.

 

Programul a debutat cu o prezentare a proiectului ”Profesii și profesioniști” derulat de dna profesor consilier școlar Simona Crăciun, de la Centrul Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sibiu.

Accentul a fost pus astăzi pe profesiile din domeniul juridic și elevii au putut afla detalii de la o studentă la Facultatea de Drept și de la doi avocați sibieni.  Studenta Alexandra Brudiu le-a povestit elevilor experiența ei de student iar avocații Raluca Asan și Eugen Zorin de la firma de avocatură AZ Law au explicat tinerilor care a fost parcursul lor profesional, care sunt avantajele, dar și dificultățile unei cariere în domeniu.

 

Pentru o mai bună cunoaștere a opțiunilor lor de educație superioară, elevii au făcut un tur al câtorva facultăți din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

 

La Facultatea de Științe Economice, reprezentantul instituției, dl. Mircea Fuciu a explicat care este oferta educațională a facultății, dar și ce oportunități de activități extra-curriculare au studenții economiști. Secțiile nou înființate au fost apreciate de elevi ca fiind foarte atractive.

La Facultatea de Inginerie, dna prodecan Daniela Popa  a însoțit grupul în mai multe laboratoare, unde elevii au aflat cum se programează roboții, cum funcționează imprimantele 3D și ce tipuri de tehnologii sunt studiate și folosite de studenți. Elevii au aflat și informații despre posibilitățile de angajare din perioada de studenție la firmele partenere ale facultății.

La Facultatea de Științe Socio-Umane, reprezentanții instituției dl. Bogdan Gheorghiță  și dna Anamaria Tudorie au prezentat secțiile de studiu, explicând elevilor care sunt diferențele dintre acestea. Prezentarea a inclus și o activitate interactivă pe baza unor secvențe din filmul „Amintiri din epoca de aur”.

„Elevii au avut astfel oportunitatea să își lărgească orizonturile de cunoaștere privind posibilele cariere de urmat, astfel încât să poată lua decizii informate. Acesta este și scopul proiectului Erasmus CAREER și ne bucură colaborarea fructuoasă cu partenerii noștri educaționali de la Univesitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.” (coordonator proiect Erasmus CAREER, prof. Cosmina Almășan)

 

Proiectul Erasmus+  CAREER (NO 2020-1-UK01-KA229-078953_2 )  este finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Erasmus KA2-Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici.

„Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.”

 18,659 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.