✍ Sonia Stirbeți (1oE)
⌛ Miercuri, 20 decembrie 2023
Elevii care sunt membri ai Cercului de neuroștiințe de la Colegiul Național „Octavian Goga” au avut parte de niște oportunități de învățare deosebite. În perioada noiembrie –decembrie 2023, activitățile Cercului s-au desfășurat în spațiul SmartLab, organizat de Primăria Municipiului Sibiu care este dotat cu echipamente IT inteligente, puse la dispoziție atât elevilor, cât și profesorilor. Cercul de neuroștiințe este organizat în Colegiul Național „Octavian Goga” de d-na prof. Codruța Burlea.
Oricine poate beneficia de dotările de la SmartLab: copilașii care încep să descopere tehnologia se pot distra cu un creion 3D, iar cei care își propun un obiectiv mai îndrăzneț, de calculatoarele de ultimă generație și imprimantele 3D. Acestea ne vin în ajutor în contextul proiectului pe care ni l-am propus: realizarea unei model de creier tridimensional interactiv, ce evidențiază ariile corticale și funcțiile acestora.
Studenții voluntari de la Facultatea de Inginerie a Universității ”Lucian Blaga” Sibiu ne asistă folosindu-și compentențele digitale avansate, ei axându-se pe printarea 3 D și de partea practică a proiectului, iar noi, elevii, de partea teoretică, suplimentând cu informația științifică.
Consider că activitatea pe care o desfășurăm în cadrul SmartLab organizat de Primăria Sibiu este propice dezvoltării noastre ca amatori ai neuroștiințelor, punând în practică noțiunile învățate. Avem parte de oameni calzi, împreună cu care putem încuraja utilizarea tehnologiei pentru viitorul educației.
Mulțumim pe această cale pentru colaborare Roxanei Hărșan –Primăria Municipiului Sibiu și studenților voluntari de la ULBS, Alexandru Coada, Deliano Dincă și Alexandru Samfira.
”Proiectul pe care ni l-am propus în colaborare cu echipa de la SmartLab aduce în prim plan două domenii de amploare și care pentru noi, elevii, reprezintă domenii de interes pentru viitor. Este vorba de anatomie și informatică. În cadrul activității se produce un fenomen foarte interesant de fuziune între cele două sefere informative. Noi, partea neuroștiințelor, tabara anatomiei, încercam să aducem informația la o formă mai simplă ca să putem comunica clar celor din cealaltă echipă, tabara pasionaților de informatică, care sunt scopurile noastre în acest proiect. Ca să facem acest lucru, trebuie întâi să ne însușim și să aprofundăm noi informația științifică, ca apoi să o ”traducem” în cuvinte mai simple. Deci, învățăm prin practică si repetiție. În aceeasi manieră, cei de la SmartLab nu doar ca ne îndrumă si ne explică treptat pașii pe care putem să îi facem împreună, dar ne și pun la dispoziție tehnologie de ultima generație cu care să dăm viață planurilor noastre. Nu trebuie sa fii un pasionat doar al anatomiei sau doar al informaticii. Aici e loc pentru toate și la momentul acesta ne însușim involuntar informații prețioase din ambele domenii. It’s a win-win! Într-un astfel de mediu îți dai seama că așa arată viitorul educației!” (Angelina Lupu, 10F)
Foto credits: prof. Codruța Bulea
10,671 total views, 2 views today
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
„Am năzuit cu toții să ne ațintim privirile spre cer, dar având picioarele bine înfipte în pământul țării.” - Octavian Goga
Misiunea pe care Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu și-a asumat-o de-a lungul întregii sale existențe are în centru obiectivul performanței: „Şcoala noastră asigură elevilor, printr-o educaţie de calitate, dezvoltarea aptitudinilor intelectuale şi formarea competenţelor - cheie care să le permită integrarea cu succes în societatea cunoaşterii.”
Colegiul Național „Octavian Goga” este membru al Alianței Colegiilor Centenare.
@CNOG Sibiu 2020
Wonderful Theme
Sunt mandra sa fac parte din acest proiect si sa fac parte din echipa Cercului de neurostiinte coordonata de d-na prof. Codruta Burlea. Sper ca aceasta experienta sa fie doar inceputul unei viitoare cariere in domeniul neurostiintelor si sa continue sa faca parte din aceasta echipa minunata, care isi doreste sa faca o lume mai buna prin stiinta si tehnologie. Mult succes in tot ceea ce faceti!
Felicitari echipei Cercului de neurostiinte pentru aceasta colaborare frumoasa cu SmartLab si pentru oportunitatile de invatare deosebite pe care le-ati avut in perioada noiembrie –decembrie 2023.