Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial)
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Call pentru tineri artiști pasionați de hip hop / arte vizuale / actorie / dans

LIBERTY, unul dintre cele mai noi proiecte europene în care este implicat Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, finanțat prin Programul Europa Creativă, aduce în atenția tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani o nouă provocare.

Pasionații de hip hop / arte vizuale / actorie / dans / creative writing, interesați să învețe mai multe lucruri despre pasiunile lor de la specialiști în domeniu și din experiențele altor tineri de vârste apropiate sunt invitați să participle la o serie de workshop-uri.

Dacă îți dorești să faci parte din acest proiect, surpinde-ne cu un material video / ilustrație / text, prin care să te prezinți și să ne arăți cum ai exprima tu LIBERTATEA prin arta care te pasionează.

Oportunități:

  • dezvoltarea skill-urilor artistice sub îndrumarea unor profesioniști
  • includerea într-un portofoliu alături de 750 de artiști internaționali
  • posibilitatea de a lucra cu tineri din alte țări europene
  • posibilitatea de a fi selecționat, la finalul workshop-urilor, pentru a face parte dintr-un performance coordonat de regizorul Bobi Pricop, care va fi produs de Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu în perioada 8-17 iulie și prezentat în carul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, în perioada 20-29 august.

Mentori workshop-uri:

  • AFO | hip hop
  • Alexandru Cînean | arte vizuale
  • Simona Dabija | actorie / dans
  • Ștefan Baghiu și Kali Ágnes | creative writing
  • Amalia Precup, Marketing manager Promenada Sibiu & Shopping City Sibiu | personal branding

*Workshop-urile vor avea loc în perioada 28 iunie – 7 iulie, iar înscrierea este gratuită.
Programul workshop-urilor va fi comunicat ulterior înscrierii.
Așteptăm materialele până la data de 3 mai 2021, pe adresa tnrs@sibfest.ro.

LIBERTY
Într-o perioadă de schimbări semnificative pentru Europa și Uniunea Europeană care se confruntă cu migrația substanțială a populației și în acelasi timp cu problema refugiaților care ajung în Europa, coeziuniea comunității afectată de amenințarea teroristă și implicațiile BREXIT (precum și alte schimbări structurale posibile ale UE) – parteneriatul nostru, bazat pe colaborări mai vechi între instituții culturale europene, se concentrează asupra viziunii tinerilor și asupra impactului pozitiv al integrării creative prin artă și cultură, contribuind la crearea unui nou sentiment de identitate și loc (ambele la nivel local și la nivel european).

Teatrul Național Radu Stanca Sibiu este implicat în proiectul Liberty, finanțat prin Programul Europa Creativă, alături de organizații culturale precum: Explora – Roma (Italia), CESIE – Palermo (Italia), Hamburg Altonale – Hamburg (Germania), ArtReach –Leicester (Marea Britanie), Centre for Youth Culture-Pionirski Dom – Ljubljana (Slovenia), Trafo House of Contemporary Arts – Budapesta (Ungaria), Aalborg Karneval – Aalborg
(Danemarca), Centre E8 – Belgrad (Serbia), CNC Danse – Nathalie Cornille Company – Wambechies (Franța), European Educational Exchanges – Youth for Understanding – Bruxelles (Belgia), Den Selvejende Institution Swinging Europe – Herning (Danemarca), în perioada 2019- 2023.
În cadrul acestui parteneriat dorim să dezvoltăm și să îmbunătățim semnificativ procesul de colaborare artistică inițiat în proiectele anterioare finanțate prin Programul Europa Creativă, dar de această dată accentul este pus pe tineri artiști, cu vârsta sub 30 de ani. Colaborarea la scară largă este esențială pentru a atinge impactul dorit și pentru a ne atinge obiectivele ambițioase.

https://artreach.biz/liberty-eu/

TEATRUL NAŢIONAL „RADU STANCA” SIBIU – TNRS

Teatrul Naţional „Radu Stanca” este continuatorul tradiţiei de aproape cinci secole de teatru în Sibiu şi în regiune şi, alături de Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, a reuşit performanţa unică de a obţine titlul de Capitală Culturală Europeană pentru Sibiu, în anul 2007. Având în repertoriu peste 114 spectacole diferite, pornind de la tragedia greacă şi ajungând la cel mai novator experiment al secolului XXI, Teatrul Naţional
„Radu Stanca” colaborează cu cei mai importanţi regizori români şi europeni.

Anul 2020 a reprezentat o adevărată provocare pentru sectorul cultural, inclusiv pentru TNRS care a fost una dintre primele instituții culturale din România care s-a adaptat la această situație specială și a identficat o serie de măsuri inovatoare pentru a rămâne aproape de iubitorii teatrului și artelor spectacolului prin transmitere de evenimente culturale în mediul online și totodată prin realizarea unei serii de evenimente
special adaptate și produse pentru acest mediu.

https://www.tnrs.ro/

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU DE LA SIBIU- FITS

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, a luat naștere în anul 1994 și a fost conceput ca un organism multifuncţional, al cărui scop principal este utilizarea strategică a resurselor culturale ca premisă pentru dezvoltarea integrală a comunităţii la nivel local, regional şi naţional.
Din cauza situației dificile și a restricțiilor impuse de pandemie, anul acesta, FITS se va desfășura în perioada 20 – 29 august, tocmai pentru ca publicul să se poată bucura de spectacole indoor și outdoor, în regim fizic și hibrid. Producțiile vor fi jucate fie pe scenele din Sibiu, fie pe scenele teatrelor în care au fost create.

https://sibfest.ro/

 4,582 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.