Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

C.N.O.G. Sibiu, locul 2 pe țară în finala concursului HUMANITAS ÎN LICEE

„Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunţa.” , spunea Fernando Savater. Nu există pasiune mai nobilă decât cititul, iar când vine vorba despre un liceu cu tradiție filologică, lucrurile vin natural, însoțite, mereu, de performanță.

Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu a fost un partener fidel al Concursului HUMANITAS ÎN LICEE încă de la începuturi.

Cea de-a unsprezecea ediţie a Concursului Humanitas în licee s-a derulat pe parcursul anului şcolar 2021-2022 şi a avut trei etape de calificare în marea finală. Pentru prima etapă, întrebările au plecat de la volumul „Scrisori din exil. Corespondență inedită” de Matei Călinescu și Ion Vianu, iar întrebările au fost create de scriitoarea Tatiana Niculescu; pentru a doua etapă, întrebările au fost concepute de profesorul de neuroștiințe Alexandru Babeș, pornind de la volumul său „Povestea creierului. În căutarea celui mai complicat obiect din univers”; pentru cea de-a treia, autorul întrebărilor a fost scriitorul și jurnalistul Marian Voicu, pentru cartea sa „Tezaurul României de la Moscova. Inventarul unei istorii de o sută de ani”, ne spun organizatorii.

După alte trei etape în care au acumulat cele mai multe puncte, trei colegii au ajuns în marea finală a Concursului Humanitas în licee: ̦ „ ̦” ̦, ̦ „ ” ̦ și ̦ „ ” . Au fost cele mai bune echipe din 36 de licee participante la ediția 2021-2022, din 11 oraşe.

Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu a fost reprezentat de elevele Karina Elena Bogdan, Gabriela Teodora Crișan, Teodora Gabriela Morar. Profesor coordonator: Ioan Adrian Neamțu, profesor de istorie.

Întrebările au fost concepute de scriitoarea Ioana Pârvulescu, urmărind cele mai importate evenimente, concepte și personalități care pot fi reținute citind Jurnalul scris de Mihail Sebastian între anii 1935 și 1944, volum publicat la Editura Humanitas, pe care echipele l-au avut în bibliografie.

Trofeul și premiul cel mare au fost înmânate de scriitoarea  Ioana Pârvulescu, secondată de directoarea colecției Raftul Denisei, Denisa Comănescu, precum și de Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas, după un discurs în care filozoful Gabriel Liiceanu i-a felicitat pe câștigători, apreciind interesul pentru lectură și cunoaștere, efortul depus, și i-a îndemnat pe tineri să devină, la rândul lor, voci prin care să se propage, în rândurile generațiilor viitoare, pasiunea pentru citit.

După o confruntare în care cele trei echipe s-au aflat constant umăr la umăr, echipa C.N.O.G Sibiu s-a clasat pe un merituos loc 2 pe țară, reiterând, astfel, performanța obținută cu zece ani în urmă de echipa Colegiului. “Mulțumim tuturor pentru suport. O mică ezitare a făcut diferența, dar așa-i în orice competiție. Vom reveni la anul, mai puternici, mai determina(n)ți!”, a spus prof. Adrian Neamțu.

Felicitări tuturor echipelor, felicitări GOGA!

 3,499 total views,  10 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.