Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Activitate de educație civică organizată în cadrul proiectului de Acreditare Erasmus

Colegiul nostru reușit să obțină pentru perioada 2022-2027 Acreditarea Erasmus din partea Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale continuând astfel dezvoltarea instituțională în spirit European.

 

Unul dintre obiectivele propuse în acest sens vizează îmbunătățirea a competenţelor din spectrul cetățeniei active în rândul elevilor. Pentru a dobândi competenţele respective elevii colegiului vor participa la o serie de activităţi, atât la nivel local şi cât şi internaţional.

 

În Săptămâna Şcoala Altfel (27 februarie – 3 martie 2023) a avut loc o primă  activitate în acest sens, care a avut ca scop familiarizarea cu atribuţiile  administraţiei locale, respectiv Primăria municipiului Sibiu. Astfel elevii clasei XI A, însoţiţi de prof. Maria Canţer, au avut o întâlnire cu doamna primar Astrid Cora Fodor, cu doamna Ioana Leca, administratorul public al municipiului Sibiu şi și cu doamna Mirela Gligore, şef serviciu comunicare.

 

Doamna Primar a prezentat modul de organizare şi funcţionare a aparatului de specialitate al primarului municipiului Sibiu.

Dânsa a prezentat  şi o serie de proiecte de interes pentru tineri propuse de către Primărie, cum ar fi proiectul Guşterland. Prin acest proiect, Dealul Gușteriței urmează să fie transformat într-o zonă de ecoturism și agrement unde sibienii își vor putea petrece timpul liber.

 

Totodată elevii au fost informați și cu privire la oportunitățile de carieră, putând să participle la stagii de internship în cadrul Primăriei astfel încât cei care doresc să urmeze o carieră în administraţia publică locală să aleagă în cunoştinţă de cauză.

 

Doamna Mirela Gligore a prezentat aplicaţiile electronice gratuite puse la dispoziţie de către Primărie – Sibiu City App.

Au avut loc discuţii, elevii au răspuns la întrebările doamnei Primar şi au punctat aspectele pozitive pe care le-au remarcat privind dezvoltarea Municipiul Sibiu.

 

Elevii vor disemina cele învăţate către colegii lor în cadrul orelor de diriginţie.

 

Proiectul de Acerditare Erasmus este co-finanțat de Uniunea Europeană.

 

 2,481 total views,  18 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.