Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

A doua întâlnire transnațională în cadrul proiectului Erasmus+ Environmental Education Programme

 

Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu a participat, în 15-16 noiembrie 2022,  în Spania, la cea de-a doua reuniune transnațională a proiectului cu titlul EEP – PROGRAMUL DE EDUCAȚIE PENTRU MEDIU– ENVIRONMENTAL EDUCATION PROGRAMME“,  (Project n°. 2021-1-IT02-KA220-SCH-000024160), proiect finanțat din fonduri europene,  în cadrul Programului Erasmus KA2-Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici.

 

Proiectul EEP PROGRAMUL DE EDUCAȚIE PENTRU MEDIU ” are drept scop proiectarea, producerea și implementarea un curs complet modular de Educație pentru Mediu, care îi va ajuta pe tineri să conștientizeze și să abordeze eficient oportunitățile, riscurile și provocările de mediu pe care le vor întâlni pe parcursul vieții.

 

Reuniunea de proiect a fost găzduită de CSDS Colegio Santo Domingo Savio, Ùbeda, Spania, o școală care investește în dezvoltarea de instrumente educaționale practice și eficiente, un loc unde domnește bucuria, spiritul de familie, responsabilitatea la locul de muncă, …și efortul de a da tot ce este mai bun” (Teodoro Castillejo Rubio, directorul Colegiului)

La întâlnire au participat profesori din toate țările partenere, respectiv Italia, Spania, Cipru, Portugalia și România. Colegiul Național „Octavian Goga”, Sibiu, a fost reprezentat de prof. Corina Dragoman și prof. Adina Oancea.

Obiectivele întâlnirii din Ubeda au fost:

– Prezentarea stadiului actual al dezvoltării materialelor didactice, respectiv discutarea si aprobarea finala a materialelor didactice (PR2)

– Prezentarea fazei de dezvoltare a atelierului și materialelor de evaluare (PR3)

 

Pe parcursul întâlnirii de proiect s-a discutat despre modul de funcționare a platformei de proiect, respectiv modul de accesare a curriculum-ului de educație ecologică,  curriculum ce va fi elaborat în cadrul proiectului.

 

 

 

În etapele următoare, profesorii și elevii din școlile partenere vor colabora la realizarea de proiecte de lecții, materiale și activități care să trateze teme de educație ecologică și care vor fi implementate în cadrul unui curs opțional, dedicat elevilor de liceu. De asemenea, se va lucra și la platforma proiectului, astfel încât cursul optional să fie accesibil utilizatorilor, profesori și elevi.

 

Mulțumim partenerilor din Spania pentru găzduire și urăm tuturor partenerilor implicați spor la treabă în realizarea celor 8 module ale  cursului de educație ecologică:

  1. Protecția mediului natural 
  2. Practici agricole sustenabile 
  3. Protecția și managementul apelor 
  4. Inovație sustenabilă 
  5. Orașele circulare 
  6. Dezvoltarea urbană ecologică  
  7. Bioeconomia și economia circulară 
  8. Acțiuni eficiente împotriva schimbărilor climatice globale 
  9. Tehnologiile de analiză ecologică a sistemelor urbane 

 3,789 total views,  14 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.