Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

Echipa Herotech la Genius Olympiad, organizată de Oswego State University of New York

ADRESĂ PUBLICĂ DE MULȚUMIRE

Asociația Prietenii Colegiului Octavian Goga, prin profesor Delia Nemeș – președinte, Conducerea Colegiului Național „Octavian Goga” Sibiu, reprezentată prin prof. Laura Florentina Dumitru, profesorul coordonator, Florentina-Daniela Ileșan și Echipa Herotech, formată din elevii: Marpozan Daniel, Muntean Codrin si Rădac Alexandru (clasa a X-a I, profilul real, specializarea matematică-informatică, intensiv informatică) calificați la Genius International High School Project Olympiad on Environmental Issues, competiție care se va desfășura în perioada 17.06.- 22.06.2019, Oswego, New York State, S.U.A., aduc mulțumiri publice fiecărei instituții, firme de stat sau private, persoanelor fizice, O.N.G.-uri care vor oferi sprijinul financiar necesar participării la această prestigioasă competiție.
Susținerea financiară din partea dumneavoastră va permite afirmarea unor tineri care promit să devină creatori de cunoaștere pentru societatea de mâine. Totodată, acțiunea sponsorilor promptă și eficientă are valoarea unui exemplu de conlucrare altruistă, spre un bine viitor, probând astfel valoarea elevilor noștri într-un context internațional extrem de exigent și selectiv. Acest model poate crea o bază pentru dezvoltarea unui învățământ calat pe nevoile reale ale timpului prezent.

Succesul nostru este datorat sponsorilor care au contribuit la aspirațiile noastre:


Echipa Herotech (click aici pentru site-ul oficial al echipei), formată din 3 elevi ai Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu,  Marpozan Daniel, Muntean Codrin si Rădac Alexandru (clasa a X-a I, profilul real, specializarea matematică –informatică) s-a calificat la faza finală a Genius Olympiad organizată de Oswego State University of New York, între 17 și 22 iunie 2019, în Oswego, New York.

Aveti mai jos link-ul oficial al acestei competitii , unde la pozitiile 169 si 170 se gasesc detalii ale  proiectelor depuse:

https://www.geniusolympiad.org/images/Finalist/GENIUS_2019_Finalist_List.pdf

Cei 3 elevi au propus două proiecte care au fost acceptate, unul la secțiunea ROBOTICS, iar al doilea la secțiunea SCIENCE.

Primul proiect are la baza construirea unui robot care va participa la două probe, una în care va trebui să îndeplineasca o misiune autonomă, iar a doua, în care el va fi teleghidat de echipă.

Al doilea proiect oferă o soluție la una dintre problemele actuale – economisirea energiei electrice – printr-un sistem fezabil, care se poate monta în orice casă numit SMART HOUSE LIGHTHING.

https://youtu.be/oI5IH-20ciA

Rezultatul elevilor din clasa a X-a I este  cu atât mai meritoriu, cu cât  rata de acceptare a proiectelor totale depuse, din toată lumea, a fost de doar 53%. Numarul de țări din care au fost trimise proiecte a fost, în 2019,  de 74.

Scop / motivatie:

Scopul nostru este să aducem la lumină creativitatea, inteligența și spiritul de echipă, și în final să ne facem remarcați, atât ca echipă, cât și ca națiune. Participarea la acest eveniment ar fi o oportuniatate de a ne întâlni atât cu tehnologii noi, cât și cu oamenii importanți din spatele acestora. Prezența echipei noastre la concurs ar putea aduce o contributie semnificativa în ceea ce privește dezvoltarea locală a echipamentelor tehnologice, preluând informații din această sferă atât de la organizatori, cât și de la participanți. Secțiunea de robotică a concursului se axează pe îmbunătățirea mediului înconjurător, participanții fiind provocați să construiască un robot autonom care va juca rolul unui robot-pompier cu scopul de a simula salvarea de vieti omenesti. Pentru secțiunea science-innovation, echipa Herotech va prezenta un sistem inteligent de economisire a energiei electrice, care va controla luminile dintr-o casă, prin intermediul unei rețele de senzori, care, mai departe, va putea face viața în viitor mai simplă pentru oameni și mai eco-friendly.

Fiecare dintre membrii echipei este elev in clasa a X-a, specializarea matematică-informatică si este responsabil de o parte a proiectelor: Marpozan Daniel – partea de electronică, Muntean Codrin – partea de programare, Rădac Alexandru – partea de design și mecatronică.

Echipa a dobândit cunoștințe în domeniul electronicii și mecatronicii în cadrul activităților desfășurate la Palatul Copiilor Sibiu, unde acestora le-a fost insuflată pasiunea pentru știință și cunoaștere.

De asemenea, membrii echipei au participat la numeroase competiții de programare precum HackTm, PCID, Infoliceanul, dar și la olimpiada de informatică, unde Codrin Muntean a obținut locul al III-lea la faza județeană.

Link-ul catre web-siteul echipei:  http://herotech.ro/

Cei trei elevi au ca mentor pe d-na profesor Daniela -Florentina Ilesan, doctor în fizică și profesor diriginte al clasei a X- a I de la Colegiul Național Octavian Goga Sibiu.

Cei 3 elevi au câștigat recent premiul al III-lea la nivel național – secțiunea dedicată liceelor – în competiția lansată de ENEL: Puneți energia în mișcare, cu proiectul ,,Sistem de economisire a energiei electrice”.

De asemenea, au câștigat premiul I  la concursul regional ,,Fii o săptămână profesor de științe” si, la finalul lunii  Matie 2019, au câștigat premiul I la Festivalul regional ,,Adriana Popa” secțiunea științe.

Participarea celor trei elevi acceptati  la aceasta  competiție, însoțiți de profesorul îndrumător, este condiționată de asigurarea finanțării necesare pentru  transport în cadrul continentului american, cazare, vize, etc. costuri estimate la 5.500 euro.


Festivitatea de premiere PlayEnergy-Sibiu

Până în momentul de față, echipa a primit ajutor financiar din partea sponsorilor Sifee Action, Omega Software DevelopmentBanat IT, Filiala Județeană Sibiu a Asociației Comunelor din România, Soma Sibiu și a familiilor participanților.

Cei care vor să îi ajute pe tineri să participe la competiţia GENIUS OLYMPIAD, Oswego, New-York, 19- 22 iunie 2019, o pot face donând RON în contul: RO65RNCB0232157684360001, Banca Comerciala Romana S.A., Cod SWIFT:RNCBROBU.

Alternativ, firmele/instituțiile/persoanele interesate pot sprijini direct elevii și profesorul îndrumător prin intermediul Asociației “Prietenii Colegiului Octavian Goga”– președinte, prof. Delia Nemeș (delia13_ro@yahoo.com). Cei interesați trebuie să se adreseze profesorului coordonator Ileșan Daniela Florentina la dfilesan@yahoo.com.

The Project Description Pappers:


 10,856 total views,  4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.