Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

Zogru – Un spirit “nou” în imaginarul literar românesc

Vineri, 20 septembrie, 2013, începând cu ora 17, la Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu, cenaclul literar „EXCELSIOR”  a fost gazda unei călătorii în lumea ficțiunii alături de Doina Ruști și de Zogru, interpretat ca un spirit nou în imaginarul literar. Evenimentul cultural a fost prilejuit de pregătirea  celei de-a doua ediții a romanului Zogru aflat în curs de apariție în colecția “Top 10+” a Editurii Polirom și moderat de  prof. Andra Tischer şi prof. dr. Lidia Pircă.

Doina Ruști este una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane, tradusă în mai multe limbi, invitată la numeroase târguri și evenimente internaționale, care vine deseori la Sibiu cu mult drag, împărtășind din experiența sa literară elevilor de liceu, dar și cadrelor didactice.

Periplul literar a pornit de la descifrarea semnificațiilor spiritului Zogru și s-a dezvoltat pe analiza unor simboluri și motive pe care este construit romanul. Simpaticul pricolici îi poartă pe lectori din lumea lui Vlad Țepeș până în contemporaneitate, oferind, într-o manieră postmodernă, o radiografie a spațiului românesc de-a lungul a șase secole. Fantasticul, în care își au rădăcinile romanele Doinei Ruști, este o permanentă invitație la re-lectură, atât pentru cititorul avizat, cât și pentru novice.

 6,868 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.