Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

Ziua Mondială a Educației

Joi, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației, la  Colegiul Național „Octavian Goga” a fost  sărbătoare. La inițiativa Organizației Tinerilor din Sibiu (OTS) în sala de sport a colegiului a avut loc o întâlnire a elevilor de liceu cu părintele Constantin Necula. Tema întâlnirii a fost „Educația, prioritate zero”. În modul unic, inconfundabil și cuceritor, părintele Necula le-a vorbit elevilor cu răbdare și căldură despre educația care trebuie să se vadă dincolo de notele de 10 pe care le primesc la școală, despre școala de ieri și cea de azi, încercând să-i ajute pe elevi să prețuiască tot ceea ce școala le oferă în societatea de azi. 

În partea a doua a întâlnirii s-a derulat un dialog între invitat și elevi.

Ce însemnă „Ziua Mondială a Educației pentru noi elevii? Toți s-au agitat: “Ce facem? Încotro o luăm? Ce vreți să vizităm?”. Noi am ales să îl avem ” în fața noastră” pe Părintele Constantin Necula. O încântare pentru tineri,  o discuție sinceră și deschisă despre ce presupune cu adevărat educația. Ne-a purtat prin tinerețile personale,  ne-a oferit “ponturi” ale vieții sale de licean,  ne-a făcut să ne gândim cu recunoștință la ceea ce avem. Mi-a rămas în suflet afirmația pe care părintele a făcut-o: „Bacalaureatul ar trebui să fie o declarație de dragoste a elevilor către școală,  dacă le-a plăcut sau nu”.
“Noi suntem sprijinul societății de mâine,  iar pentru aceasta este nevoie să ne ridicăm în ochii criticului din noi,  urmând ca mai apoi să fim noi,  cei sinceri, în orice moment al vieții noastre.” (Iuliana Poplăcean, clasa a XI-a E)

 5,182 total views,  4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.