Iată, pe scurt, care sunt noutăţile principale din cele 3 variante de planuri-cadru:
Pentru fiecare an de studiu, am pus în paralel cele 3 variante de planuri-cadru, alături de planul-cadru în vigoare, pentru comparaţie.
Cu verde am marcat zonele unde apar ore în plus faţă de planul-cadru actual, iar cu portocaliu – acolo unde numărul de ore este mai mic faţă de planul-cadru în vigoare.
Propuneri planuri-cadru pentru clasa a V-a
În Varianta 2 se propune studiul fizicii şi chimiei – câte o oră pe săptămână. În Varianta 3 se acordă un număr mai mare de ore istoriei şi geografiei – câte 2 pe săptămână.
În toate cele 3 variante de lucru, TIC apare ca disciplina obligatorie, parte din trunchiul comun.
Dvs care variantă credeţi că este cea mai potrivită pentru nevoile actuale ale copiilor?
Propuneri planuri-cadru clasa a VI-a
La clasa a VI-a, se studiază în continuare fizică şi chimie în Varianta 2, câte o oră pe săptămână. Ora de Consiliere şi orientare devine opţională tot în Varianta 2.
Propuneri planuri-cadru clasa a VII-a
La clasa a VII-a, diferenţele faţă de planul-cadru actual sunt minore. Rămâne TIC ca disciplina obligatorie cu o oră pe săptămână şi, opţional, ora de Consiliere şi orientare în Varianta 2.
Propuneri planuri-cadru clasa a VIII-a
La clasa a VIII-a, dispare limba latină ca disciplină de studiu. Aria curriculară Arte câştigă o oră în plus – câte una pentru Educaţie plastică şi Educaţie muzicală.
În toate cele 3 variante, numărul de ore pe săptămână este apropiat de cel din planul-cadru.
Specialiştii de la ISE au realizat o analiză comparativă mai detaliată a celor 3 variante.
Consultaţi analiza comparativă ISE a propunerilor pentru planurile-cadru din învăţământul gimnazial
Pe site-ul ISE găsiţi informaţii despre procesul de elaborare al planurilor-cadru, precum şi linkul unde puteţi răspunde la un chestionar online pentru a oferi feedback.
Ce părere aveţi despre cele 3 propuneri? Care dintre ele vi se pare cea mai potrivită pentru copiii de astăzi? Ce alte schimbări v-aţi fi dorit?
9,787 total views, 3 views today
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
„Am năzuit cu toții să ne ațintim privirile spre cer, dar având picioarele bine înfipte în pământul țării.” - Octavian Goga
Misiunea pe care Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu și-a asumat-o de-a lungul întregii sale existențe are în centru obiectivul performanței: „Şcoala noastră asigură elevilor, printr-o educaţie de calitate, dezvoltarea aptitudinilor intelectuale şi formarea competenţelor - cheie care să le permită integrarea cu succes în societatea cunoaşterii.”
Colegiul Național „Octavian Goga” este membru al Alianței Colegiilor Centenare.
@CNOG Sibiu 2020
Wonderful Theme
Leave a Reply