Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Testimonial Job shadowing Acreditare Erasmus

În cadrul Proiectului de Acreditare Erasmus, una dintre priorități vizează  formarea personalului din echipa de management prin contactul cu parteneri educaționali din spațiul european.

 

Acest obiectiv a fost vizat în anul școlar 2023-2024 de activitatea de job shadowing care a avut loc în perioada 16-17 mai 2024, când dna director adjunct Monica Cercel a intrat în contact cu bune practici de management  prin vizita la instituții educaționale  din Barcelona, Spania. Mai jos puteți citi perspectiva dnei director adjunct Monica Cercel privind participarea la această activitate. Acest feedback a fost prezentat și cadrelor didactice din Colegiul Național „Octavian Goga”, în cadrul unei activități de diseminare desfășurate  în data de 20 iunie 2024.

 

 

În general, am dobândit o înțelegere mai profundă a sistemului școlar într-o instituție școlară europeană, înțelegere a sistemului școlar din Spania. Participarea mea la JobShadowing mi-a îmbunătățit înțelegerea interculturală prin compararea și contrastarea informațiilor legate de subiectele legate de managementul școlii.

 

Cea mai utilă activitate la care am participat a  fost cea de la Centrul de Formare al Adulților Cornella de Llobregat, unde am putut să înțeleg practicile, politicile și procedurile din sistemul educațional spaniol, cultivarea respectului reciproc și încorporarea valorilor comune de formare .

 

Participarea la Târgul de Știință, în Institutul Neus Català mi-a îmbunătățit înțelegerea modului în care problemele de sustenabilitate sunt predate în cursurile de limbi străine și științe într-un context european și despre modul în care proiectele Erasmus sunt o șansă de a îmbunătăți competențele lingvistice, de a câștiga încredere în sine și independență.

 

Alte beneficii la nivel profesional au fost consolidarea profilului personal și profesional, revizuirea și dezvoltarea competențelor și atitudinilor cheie (coaching și mentorat, gestionarea conflictelor, comunicare și colaborare eficientă, digitalizare), inclusiv competențe în limbi străine (revizuirea și extinderea vocabularului profesional și promovarea diversității lingvistice a UE). Ca urmare a participării la aceste activități, voi putea gestiona mai bine activitatea instituției printr-o mai bună alocare a sarcinilor specifice; – membrii echipei CNOG vor avea infrastructura necesară pentru interacțiuni, grupuri de lucru, conducând la conlucrare activă pe conținut, prin includerea pe platforma Teams în format digital a unor documente colaborative.

 

În ceea ce privește adoptarea unor bune practici observate în activitatea mea de job shadowing, consider că la nivelul institușei am putea extinde abordarea interdisciplinară, care este e o necesitate dacă ne referim la schimbările şi acumulările cognitive din diferite domenii ale cunoaşterii, precum şi la complexitatea şi diversitatea problemelor cu care se confruntă în prezent societatea. Predarea conţinuturilor din perspectiva interdisciplinară are avantaje multiple: permite elevilor să acumuleze informaţii aprofundate; descoperă variate problematici ce pot fi puse în discuție și supuse dezbaterilor, stimulând creativitatea și gândirea critică; creează ocazia de corelare și însușire a limbajelor terminologice pentru diferite discipline de studii; permite aplicarea eficientă a cunoştinţelor în practică. Se dezvoltă comunicarea între colegii profesori pentru dezvoltarea de proiecte interesante și relevante pentru învățare.”

 

 

Proiectul de Acreditare Erasmus Nr. 2021-1-R001-KA120-SCH-000045167 este co-finanțat de Uniunea Europeană prin contractul nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH-000129429

 

 

 7,009 total views,  4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.