Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial)
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

SIMULAREA JUDEŢEANĂ A PROBEI SCRISE LA DISCIPLINA LIMBA Şl LITERATURA ROMÂNĂ în vederea susținerii examenelor de EVALUARE NAŢIONALĂ PENTRU CLASA A VIII-A Şl BACALAUREAT

În data de 19 februarie 2021 s-a stabilit SIMULAREA JUDEŢEANĂ A PROBEI SCRISE LA DISCIPLINA LIMBA Şl LITERATURA ROMÂNĂ în vederea susținerii examenelor de EVALUARE NAŢIONALĂ PENTRU CLASA A VIII-A Şl BACALAUREAT.

Ne adresăm tuturor elevilor care au întrebări legate de această zi, spre a-i convinge de faptul că școala vine în întâmpinarea lor, printr-un exercițiu firesc de evaluare care nu e menit să creeze neliniște, ci, dimpotrivă, să îi ajute să fie pregătiți și mai bine pentru examenele naționale. Și, desigur, părinților care cred în valorile școlii și în destinul comun al tuturor.

 

Dragi elevi,

 

  • Principalul scop al simulării probei scrise la disciplina limba şi literatura română este familiarizarea voastră cu modelele de subiecte N.P.E.E. pentru Evaluare Naţională pentru clasa a Vlll-a şi pentru Bacalaureat 2021 şi exersarea rezolvării acestor subiecte în intervalul de timp adecvat.
  • Simularea acestor examene, vă rugăm să o priviți ca pe un exercițiu util de verificare, derulat cu 4 luni înaintea examenelor propriu-zise.
  • Revenirea voastră la cursuri cu prezenţă fizică, favorizează organizării simulării, prin respectarea toturor prevederilor din Ordinul comun M.E/M.S. nr. 3235/93/4.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor / instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virulul SARS-CoV-2 şi din Anexa la Ordinul comun.
  • Astfel, elevii participanţi îşi vor păstra sala de clasa şi locul în bancă, după principiul „1 clasă de elevi = 1 sală”.
  • Elevii vor fi prezenți la ora 10.30, în sala de clasă în care funcționează actualmente, doar cu instrumente de scris asupra lor, astfel încât să evităm orice situație neplăcută de eventuală fraudă.

Proba de simulare județeană la limba și literatura română se va desfășura în intervalul orar 11,00-13,00, pentru clasele a Vlll-a şi 11,00-14,00, pentru clsele a Xll-a.

Vă dorim mult succes și inspirație!

 

Echipa managerială și catedra de limba și literatura română a Colegiului Național „Octavian Goga” Sibiu

 3,384 total views,  23 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.