Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Secretele unei cariere de succes – întâlnire cu dna dr. cardiolog Andra-Maria Barota-Bebeșelea

Elevii din proiectul Erasmus+ C.A.R.E.E.R. au fost introduși în tainele carierei de medic într-o întâlnire cu dr. Andra-Maria Barota-Bebeșelea, Medic specialist cardiologie la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin”, Sibiu, doctorand în medicină și asistent universitar la Facultatea de Medicină din Sibiu.

 

Dna dr. Barota-Bebeșelea le-a prezentat elevilor pașii de parcurs pentru o carieră în domeniul medical, explicându-le care sunt provocările fiecărei etape. Participanții la întâlnire au aflat care sunt avantajele perioadei de studenție și de rezidențiat, de la oportunitățile de a veni în contact cu mentori, la participarea la activități de voluntariat în domeniu și la congrese de specialitate și până la varietatea de specializări pe care studenții le pot încerca pentru a putea lua decizii informate pentru perioada de rezidențiat.

 

Exemplele personale oferite de dna dr Barota-Bebeșelea i-au convins pe elevi că trebuie să nu se lase descurajați de greutăți sau de factori perturbatori, să își urmeze visurile și să se dedice cu pasiune domeniului ales.

 

 

În cadrul acestei întâlniri, am aflat cât de important este sa îți urmezi visul, indiferent de cât de imposibil ar părea acesta. Fiecare dintre noi poate sa obțină ceea ce vrea prin dedicare, muncă și pasiune. Dna doctor ne-a împărtășit experiența ei din facultate și drumul pe care l-a parcurs pentru a ajunge aici, astăzi. Am aflat care sunt etapele prin care un student de la medicina trebuie sa treacă pentru a ajunge un medic primar. Mi-a plăcut foarte mult modul in care Dna doctor ne-a explicat esențialul acestei prezentări: acela de a ne urma visele.” (Raluca Brădean, 11E)

 

Informațiile de astăzi m-au motivat să încerc sa continui în această carieră. Doamna doctor ne-a amintit că viața e o călătorie și ne-a prezentat numeroasele avantaje ale medicinei.” (Sorina Petrișor, 11B)

 

Având în vedere că poate mi-aș dori să studiez medicina în viitor, această întâlnire mi-a oferit o perspectivă nouă și pot spune că m-a convins și mai tare să mă îndrept spre la facultatea de medicină. Timeline-ul a fost de asemenea foarte de ajutor deoarece de pe site-urile universităților eu, personal, nu înțeleg mare lucru.” (Alicia Veștemean, 11E)

 

Îmi doresc să devin profesoară de limba română/limbi străine. Deși profesorul și medicul nu par la prima vedere prea asemănătoare, am observat că tot de “a-ți iubi aproapele” țin amândouă. Interesul cu care vorbea doamna doctor despre meseria ei și entuziasmul cu care ne-a explicat foarte amplu despre tot ce face dânsa ca și medic cardiolog m-a motivat să îmi urmez mai mult visul, ca într-o bună zi, așa să vorbesc și eu în fața fie unor elevi de școală, facultate, etc” (Teorora Morar, 11B)

 

Desi cariera de medic nu este una pe care as vrea personal sa o urmez, aceste informatii m-au ajutat sa imi dau seama cat de mult muncesc medicii pentru a ajunge acolo unde îi vedem noi si să privesc astfel de persoane cu respect.” (Alexandru Ciogu, 11I)

 

Proiectul Erasmus CAREER își propune să ajute elevii să ia decizii informate privind cariera, prin activități în cadrul cărora aceștia pot afla informații utile de la specialiști în domenii variate.

 

Proiectul Erasmus+ C.A.R.E.E.R. (Adaptability to the labouR markEts with local, national and Eu background) cu nr. 2020-1-UK01-KA229-078953_2. este finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Erasmus KA2-Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici.

 

 2,872 total views,  4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.