Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Săptămâna Mondială a Spațiului la C.N.O.G. Sibiu

Săptămâna Mondială a Spațiului este o sărbătoare internațională a științei și tehnologiei și a contribuției lor la îmbunătățirea condiției umane. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat în 1999 că Săptămâna Mondială a Spațiului va avea loc în fiecare an în perioada 4-10 octombrie. Aceste date comemorează două evenimente:

  • 4 octombrie 1957: Lansarea primului satelit al Pământului creat de om, Sputnik 1, deschizând astfel calea explorării spațiului
  • 10 octombrie 1967: Semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activitățile statelor în explorarea și utilizarea pașnică a spațiului cosmic, inclusiv a Lunii și a altor corpuri cerești.

Colegiul nostru a dus tradiția mai departe și a reușit să sărbătorească Cosmosul în 2022, marcat de tema „Spațiu și sustenabilitate”, prin activități educaționale. Elevii au vizionat documentare despre astrofizică și astronomie în timpul orelor de fizică, chimie și științe. Cei mai talentațí , au reprezentat prin desene  tema proiectului WSW 2022.

Elevii clasei a X-a E au fost și ei implicați în desfășurarea acestui eveniment . Au organizat un concurs pe echipe  intitulat

„Micii astronomi călătoresc prin Galaxie “, care s-a adresat colegilor de clasa a VI-a, pe care i-au implicat în jocuri educative și distractive create de elevii de liceu.. Această activitate a avut ca rezultat premierea echipelor care și-au demonstrat cel mai bine abilitățile artistice și cunoștințe generale.

Scopul acestor activități sunt de a arăta beneficiile pe care omenirea le primește din spațiu, încurajarea utilizării  spațiului pentru o dezvoltare economică durabilă, de a avea o planetă frumoasă și curată. Nu în ultimul rând de a atrage tinerii entuziaști spre știință, tehnologie, inginerie și astronomie.

 

CER  SENIN  – La revedere în 2023!

 

Profesor coordonator:  Anca Ighișan

 4,089 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.