Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

Românie, țară bogată, te vreau mereu înflorită!

Gândurile copiilor de acasă, pentru țara din sufletul lor!

O activitate condusă de prof. de istorie Luca Georgeta, la clasa a XI-a D.

Mă bucur că fac parte dintr un popor pașnic care nu a început războaie de cotropire și s-a luptat secolele la rând pentru împlinirea idealului național.   ( Dalia Beică)

*

Când mă gândesc la România în mintea mea apare cuvântul “acasă”. Oriunde vom ajunge în viitor, rădăcinile vor rămâne aici, contribuind la modelarea personalităților noastre. Să mergem înainte, România! ( Adina Luca)

*

Românie, țară bogată, te vreau mereu înflorită! Sunt mândră să fiu fiică a ta. ( Maria Cicur)

*

Hai să dăm mână cu mână cei cu inima română, toți cei ce simțim și gândim românește și pe care tricolorul îi unește! Să fim noi stăpânii noștri!- această este urarea mea pentru România ( Eveline Măgădan)

*

 Mă bucur că România Mare a luat naștere și nu pot să îmi imaginez cum ar fi fost viața noastră dacă poporul român nu ar fi luptat pentru unire. Indiferent de situație, trebuie să ne spunem cu mândrie: ,,România este casă mea!” ( Adriana Avram)

*

Mia plăcut lecția  ,a fost interesantă! Legat de România:”România este partea mea,restul sunt doar țări .”-Octavian paler ( Darius Veștemean)

*

În ciuda problemelor și a neglijenței conducătorilor țării noastre, ea este o țară cu nenumărate bogății, obiective turistice și oameni de rând care sunt cu adevărat ” oameni” ( Sonia Drăghici)

*

România,în opinia mea, este țara de care nu mă voi despărți niciodată și pe care mereu o voi aprecia în totalitate. ( Miruna Radu)

*

Mi-a plăcut ora de astăzi , m-a ajutat să înțeleg mai multe despre istoria țării mele , iar pentru mine România înseamnă unitate și putere chiar și în cele mai grele timpuri . ( Diana Nica)

*

„Moldova, Transilvania și Muntenia nu există pe fața pământului. Există o singură Românie: există un singur corp și un singur suflet, în care toți nervii și toate suspinele vibrează unul către altul”
-Bogdan Petriceicu Haşdeu
 ( Pavel Ancău)

*

 România pentru mine este o țară foarte frumoasă care merită vizitată și iubită. ( Sară Jaglea)

*

România reprezintă locul nașterii, este cea care m-a crescut. Oriunde aș pleca, mereu o să mă întorc la ea. (Manuela Hila)

*

Pentru ,România nu este doar o țară, România înseamnă acasă! ( Darius Șandru)

*

Am avut norocul să ne naștem în România. Este misiunea noastră, acum, să fim alături de ea, să fim cu ea, să fim parte din ea. ( Nicol Dolmer)

*

 Cât despre România, eu consider că este o țară frumoasă, care merită mai multă admirație și iubire. (Izabela Mitroi)

*

 Am să las aici un citat al unui scriitor drag sufletului tuturor românilor, Nichita Stănescu, despre limba română, actul nostru unic de identitate: „A vorbi despre limba română este că o duminică. Limba română este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se numeşte, de aceea, pentru mine, iarbă iarbă se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvorăşte, de aceea, pentru mine, viaţa se trăieşte!” ( Sabina Popa)

*

Consider că România trebuie tratată cu mai multă admirație și ar trebui să avem grijă de ea așa cum merită. ( Denisa Datcu)

*

Ora de astăzi m-a făcut să-mi reamintesc valorile României. “Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de țară”- Mihai Eminescu ( Irina Troancă)

*

Când mă gândesc la România, în mintea mea apare cuvântul “acasă”. Oriunde vom ajunge în viitor, rădăcinile vor rămâne aici, contribuind la modelarea personalităților noastre. Să mergem înainte, România! ( Adina Luca)

*

Privitor la România, chiar nu știu ce aș putea să spun și să urez! Nu am avut niciodată sentimentul de patriotism sau de mândrie națională, și mă bucură într-o oarecare măsură! Consider că România este acum într-o stare deplorabilă, și, cu toate speranțele că noile generații vor aduce o schimbare, sunt convins că nu se mai poate face nimic! În acest moment, România este doar o pepinieră de export, un loc în care tinerii se nasc, cresc, și teoretic ar trebui să se și dezvolte! D,ar în final, scopul este acela de a pleca într-un loc mai bun! E dreptul celor care îi judecă să îi judece, dar am impresia că ține de maturitate să știi când nu se mai poate face nimic!
 ( David Gurău)

Citiți și Gânduri către țară

 5,451 total views,  4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.