Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Proiectul Erasmus+ MOV.I.E.S în pandemie. Life goes on!

Elevii de la Colegiul Naţional Octavian Goga din Sibiu continuă participarea la  proiectul Erasmus+  MOV.I.E.S, desfăşurat acum online.

Proiectul MOVe on to dIgital and be EuropeanS” (MOV.I.E.S) reuneşte elevi şi profesori din cinci şcoli  europene, din Italia, Macedonia, Portugalia, Turcia şi România şi beneficiază de finanţare europeană în cadrul Programului Erasmus +, Acţiunea Cheie 2. Din cauza situaţiei pandemice, activităţile de poiect nu s-au mai putut desfăşura conform planului iniţial, dar aceasta nu ne-a împiedicat să continuăm colaboarea online cu partenerii internaţionali.

În prima parte a proiectului, desfăşurat în anii şcolari precedenţi,  elevii au urmărit şi analizat  filme de scurt metraj şi au aflat care sunt etapele creării unui film, care sunt rolurile unei echipe de producţie precum şi care sunt paşii de urmat în cazul scrierii de scenarii de film. Apoi au realizat scurte filme de ficţiune şi documentare, pe teme sociale, de interes pentru tineri. Materialele realizate de elevi pot fi vizualizate pe site-ul proiectului, https://www.movieserasmus.eu/.

În acest an, din păcate, tema a fost impusă de situaţia pandemică, aşa că elevii participanţi din cele 5 ţări au realizat scurte filmuleţe care să ilustreze viaţa lor în pandemie. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe platforma zoom în data de 5 februarie 2021, partenerii de proiect şi-au prezentat filmuleţele realizate şi au discutat despre modul în care putem depăşi această situaţie neobişnuită. Materialele video au ilustrat schimbările care au intervenit în viaţa adolescenţilor care, pentru o vreme, au pierdut şansa de a trăi momente importante alături de prieteni la şcoală dar şi în întâlniri internaţionale ca cele planificate în cadrul proiectului.

Multe dintre filmuleţe au spus povestea unor vieţi care erau simple şi fumoase înainte sa fie afectate de pandemie, dar au arătat şi modul în care tinerii au încercat să profite de aceste momente pentru a-i ajuta pe alţii, pentru a-şi descoperi noi pasiuni şi pentru a-şi păstra optimismul că în curând totul va reveni la normal. Povestea proiectului întrerupt de pandemie va fi transpusă într-un film comun ce va fi realizat în lunile următoare.

Pentru a continua activităţile locale de proiect, ne propunem şi să documentăm în materiale video activităţile deosebite  ce se vor defăşura  în colegiul nostru în acest an, şi anume aniversarea a 135 de ani de existenţă a şcolii noastre, şi să împărtăşim aceste momente speciale cu partenerii noştri internaţionali.

 5,986 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.