Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Premiul I la Faza Națională a Concursului de produse de proiect Made for Europe pentru Proiectul Erasmus+ MOV.I.E.S.

Elevul Chris Roolaart, îndrumat de coordonatorul proiectului, prof. Cosmina Almășan, a prezentat produsele realizate în cadrul proiectului Erasmus MOV.I.E.S. în cadrul Fazei naționale a Concursului Made for Europe, și a obținut un onorant premiu I. Competiția s-a desfășurat la Târgoviște, în perioada 27-30 aprilie 2022.

Concursul Made for Europe se organizează sub forma unui târg/expoziție de produse educaționale realizate în cadrul proiectelor europene, care sunt prezentate ulterior de elevi în cadrul competiției. Concursul urmărește valorizarea și promovarea experiențelor pozitive în derularea proiectelor finanțate prin programele europene din domeniul educației, stimulând creativitatea, inovația și spiritul antreprenorial.

 

 

Proiectul MOV.I.E.S. (MOVe on to dIgital and be EuropeanS – 2018-1-IT02-KA229-048577_1 a fost desfășurat de Colegiul Național „Octavian Goga”  în colaborare cu parteneri europeni în perioada 2018-2021.

Scopul proiectului a fost să ajute elevii să își dezvolte abilităţile de analiză şi ulterior de producere de filme (documentare şi scurt metraje de ficţiune. Membrii echipelor de proiect din Italia, Macedonia de Nord, Portugalia, Turcia și România au realizat câte 2 filme – un documentar și un scurt-metraj de ficțiune,  pe teme sociale, de interes pentru tineri.

 

Scurt-metrajul românesc de ficțiune Sevraj  prezintă problemele dependenţei de droguri și lupta pentru a scăpa de influența lor negativă. Filmul a fost scris, filmat, regizat și editat de elevii din proiect.

Documentarul românesc No buly, no cry a fost inspirat dintr-un caz real de bullying și pentru realizarea lui am intervievat un consilier școlar, dna profesor Simona Crăciun, precum și un reprezentant al Poliției din Sibiu, comisarul Christian Stanciu.

 

 

 

 

 

 

  • Filmele echipei din Macedonia (We are all the same si The power of music therapy) au prezentat problema stereotipurilor în şcoli şi terapia prin muzică pentru copiii cu dizabilităţi.
  • Filmele portugheze  (So mais um dia – Just one more day şi Lobo – Lupul) s-au axat pe fenomenul de bullying şi pe problema locală reprezentată de înmulţirea lupilor care afectează viaţa fermierilor.
  • Filmele turceşti (The Dark Game şi Just a smile) au prezentat fenomenul ‘balena albastră’ în rândul adolescenţilor şi integrarea în şcoli a elevilor cu dizabilităţi.
  • Filmul italian, o combinație de documentar și ficțiune, (Partenza in salita – Up hill start) a reflectat rolul artei în educaţie şi al motivaţiei în succesul profesional.

Produsul final a fost scurt metraj de ficțiune colaborativ, finalizat online. Documentarul World on Standby  ilustrează viaţa noastră în pandemie și prezintă secvențe filmate în toate cele 5 țări cu text în toate cele 5 limbi și cu subtitrare în limba engleză.  

 

 

Toate filmele sunt disponibile pe site-ul proiectului

www.movieserasmus.eu

 

Pentru noi, proiectul MOVIES a fost o şansă de a relaţiona cu parteneri europeni, de a comunica în limbi străine, de a ne îmbunătăţi competenţele artistice, digitale și tehnice și de a învăţa despre alte culturi într-un mod foarte plăcut.  (Chris Roolaart, 12B)

 

„Proiectul Erasmus+ MOV.I.E.S ne-a arătat că pandemia nu ne poate opri din activitățile noastre de cooperare cu partenerii europeni din cadrul proiectelor. Chiar dacă nu ne-am putut desfășura activitățile așa cum au fost planificate, am continuat colaborarea online și am chiar reflectat în filme perioada dificilă prin care am trecut, realizând un documentar despre pandemie. Concursul Made for Europe ne-a oferit șansa să readucem în atenția publicului filmele la care am  muncit foarte mult și de care suntem mândri.” (prof. Cosmina Almășan, coordonator al proiectului)

 

Proiectul MOV.I.E.S a beneficiat de sprijin financiar din partea Comisiei Europene prin programul Erasmus+ Cooperation for innovation and the exchange of good practices – KA229 – School Exchange Partnerships.

Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.”

 5,231 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.