Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Premiul I la Faza Județeană a Concursului Made for Europe pentru proiectul MOV.I.E.S.

Proiectul Erasmus MOV.I.E.S (MOVe on to dIgital and be EuropeanS) – 2018-1-IT02-KA229-048577_1, a primit premiul I la Faza Județeană a Concursului Made for Europe și va participa la faza națională a competiției.

 

 

Concursul Made for Europe urmăreşte valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor finanţate prin programe europene, stimulând creativitatea, inovaţia şi spiritul antreprenorial.

 

 

 

Elevul Chris Roolaart a prezentat în faţa unui juriu produsele realizate de elevii participanți la proiectul MOV.I.E.S, desfășurat de Colegiul Național ”Ocravian Goga” în colaborare cu parteneri europeni în perioada 2018-2021.

Produsele realizate în cadrul proiectului de elevii din cele 5 țări participante au fost o serie de filme de scurt metraj (ficțiune și documentare) care pot fi vizionate pe site-ul proiectului https://www.movieserasmus.eu/.

 

 

Toate filmele realizate au reflectat viziunea elevilor asupra unor probleme sociale considerate de impact pentru ei, cum ar fi discriminarea, bullying-ul, consumul de droguri, dependența de jocuri pe calculator, terapia prin muzică pentru tinerii cu dizabilități, integrarea elevilor cu dizabilități în comunitatea școlară.

 

 

 

 

Scurt-metrajele româneşti (Sevraj şi No bully, no cry) au prezentat problemele dependenţei de droguri şi fenomenul de bullying în rândul adolescenţilor.

Dați click pe afișele de mai jos pentru a putea viziona filmele. 

 

   

Produsul final al  proiectului este un scurt metraj de ficțiune colaborativ care a ilustrat impactul pandmeiei asupra tinerilor. Documentarul World on Standby  reprezintă o combinație de secvențe filmate în toate cele 5 țări, cu text în toate cele 5 limbi și cu subtitrare în limba engleză. Acesta transmite un mesaj pozitiv, care ne încarcă cu energie şi ne face să privim viaţa cu optimism.

Dați click pe afișul de mai jos pentru a viziona documentarul.

 

Proiectul MOV.I.E.S a beneficiat de sprijin financiar din partea Comisiei Europene prin programul Erasmus+ Cooperation for innovation and the exchange of good practices – KA229 – School Exchange Partnerships.

Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.”

 

 8,821 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.