Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Platforma Cursului de Educație pentru Mediu realizată în cadrul proiectului Erasmus EEP (Environmental Education Programme)

Proiectul Erasmus “EEP – PROGRAMUL DE EDUCAȚIE PENTRU MEDIU– ENVIRONMENTAL EDUCATION PROGRAMME“,  (Project n°. 2021-1-IT02-KA220-SCH-000024160) a avut ca obiectiv principal realizarea unui curs modular de Educație pentru Mediu, obiectiv care a fost atins prin lansarea unei platforme de învățare online pe care începem să o promovăm acum.

 

Pe parcursul celor 2 ani de proiect, partenerii de la Istituto Europeo Studi Superiori, Reggio Emilia (ITALIA), Escola Secundária José Saramago-Mafra (PORTUGALIA), Colegio Santo Domingo Savio, Ubeda (SPANIA), A & A Emphasys Interactive Solutions Ltd, Nicosia (CIPRU) și Colegiul Național „Octavian Goga”, Sibiu (ROMÂNIA) au elaborat materiale didactice pe teme de mediu. Aceștia au colaborat pentru realizarea unui curriculum care cuprinde 9 module și un număr total de 78 de lecții.

 

 

Toate materialele realizate sunt acum disponibile în limba engleză pe platforma de învățare online https://academy.eeproject.eu/, adresată atât profesorilor cât și elevilor.

 

 

 

 

Cei interesați de parcurgerea cursului modular se pot înregistra în mod gratuit pe platfomă și pot parcurge materialele de învățare în mod organizat, în cadrul orelor de curs de la școală sau în mod individual. Platforma permite înregistrarea cursanților pentru fiecare modul în parte, deoarece structura cursului este una modulară. Mai jos puteți vedea titlurile celor 9 module.

 

 

 

 

Profesorii care se înregistrează pe platformă au acces la toate materialele ce pot fi folosite pentru predare. Pentru fiecare modul au fost create câte 3 unități de învățare (cu excepția modului 9, unde sunt doar 2 unități). Fiecare modul conține câte un pliant și o prezentare PowerPoint cu rol introductiv, prezentări ale temelor abordate în și ale obiectivelor de dezvoltare strategică ce sunt atinse în activitățile de învățare precum și o trecere în revistă a materialelor ce pot fi folosite pentru predare.

 

 

În cadrul fiecărei unități se pot parcurge câte 3 lecții. Pentru fiecare lecție, profesorii pot accesa planurile de lecții și materialele de predare, fișe de lucru, prezentări PowerPoint și teste de evaluare.

 

 

 

Elevii au acces la texte și prezentări informative și pot parcurge teste de verificare a cunoștințelor. După promovarea fiecărui test, pot primi câte o distincție sub forma unui „unit badge”, urmând ca la finalizarea modului să primească și un „module badge”.

 

 

 

 

Proiectul EEP este finanţat din fonduri europene fiind parte din Programul Erasmus KA2-Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici.

 

 5,899 total views,  7 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.