Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

O nouă ediție a Concursului Humanitas între licee!

„Când înveţi să citeşti, devii liber pentru totdeauna.” – Frederick Douglass
Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu participă, astăzi, 12.12.2020, ora 10, la o nouă ediție (de data aceasta online)a Concursului Humanitas între licee, competiție pe teme de cultură generală căreia îi suntem fideli, încă de la început.
Etapele din această ediție se vor desfășura în datele:

Etapa I, Sâmbătă, 12 decembrie, ora 10.00 – Bibliografie: Despre trup. Anatomii, redute, fantasme (Humanitas)

Etapa a II-a, Sâmbătă, 20 februarie, ora 14.00 

Etapa a III-a, Sâmbătă, 24 aprilie, ora 10.00

Finala, Sâmbătă, 12 iunie, ora 11.00

Cartea aleasă pentru această ediție – „Despre trup”, de Victor Ieronim Stoichiță, este extrem de interesantă:

Studii recente au subliniat, cu îndreptățire, că există o istorie a corpului, istorie ce conjugă aparența și profunzimea, dorința și puterea, căderea și apoteoza, viața și moartea. Acesta este contextul în care „Despre trup” își propune să intervină, cu instrumentele istoricului imaginilor, investigând istoria corpului ca istorie a unei construcții și analizând cu precădere avatarurile «întrupării» sale vizuale.” (Editura Humanitas)

Reprezentanții Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu sunt elevi pasionați de lectură: Denisa Munteanu și Melania Zăvoianu (clasa a X-a B), Adriana Avram și David Gurău (PR), clasa a XI-a D, Elena Avram (a X-a A), sub coordonarea prof. Alexandra Tischer. În această competiție, suntem din nou alături de echipa Liceului Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu, elevii fiind coordonați, ca de fiecare dată, de D-na prof. Petrina Dobrotă.

Le urăm succes!

Și pentru toți iubitorii de lectură iată o nouă provocare!

Un proiect al Editurii Humanitas la care pot participa elevi din toate colegiile din țară este campania Back to Highschool, care conține o listă de recomandări de lecturi pentru liceeni, cuprinzând cărți selectate  care pot ajuta elevii și profesorii să se pregătească/perfecționeze în domenii care îi interesează.

https://www.libhumanitas.ro/promotii/back-to-highschool.html

Pe pagina de facebook a Editurii Humanitas și în campanie, începând cu luna octombrie, vor fi postate titluri din portofoliul Humanitas care sunt recomandate chiar de liceeni pentru cei de vârsta lor sau de domnii profesori. Organizatorii au nevoie, pentru postare, de o fotografie cu cartea recomandată (care poate să fie un selfie sau doar o fotografie a cărții) și câteva rânduri din care să înțelegem cu toții, devoratori de cărți autentici, de ce ar fi utilă pentru un licean citirea acelei cărți sau de ce ar fi o experiență plăcută pentru ei.

Cei care ne trimit recomandarea primesc un exemplar dintr-o altă carte, nouă, de la Humanitas, care va avea o listă de noutăți din care se poate alege. 

 6,004 total views,  5 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.