Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

Info Day 2017

Colegiul Naţional “Octavian Goga” a sărbătorit Info Day 2017 prin activităţi de diseminare a celor trei proiecte Erasmus + desfăşurate sau în curs de desfăşurare în colegiul nostru. Proiectele fac parte din programul Uniunii Europene în domeniul educaţiei şi sunt finanţate de Comisia Europeană.

  1. Proiectul Erasmus+ “Sustainable Consumption and Production” (2015-2017) a reunit elevi şi profesori din şase scoli partenere europene din Franţa, Spania, Estonia, Italia, Turcia şi România. Pe parcursul celor doi ani de proiect, participanţii au studiat tiparele de consum care duc la reducerea drastică a reurselor naturale, încercând să găsească modalităţi mai sustenabile de interacţiune cu mediul înconjurător.

Deşi proiectul s-a încheiat în septembrie 2017, elevii participanţi au ţinut să prezinte colegilor lor activităţile desfaşurate şi o parte dintre materialele realizate de ei. Pe tot parcursul zilei de 13 octombrie 2017 pe monitorul digital de la Colţul Erasmus+ au rulat materialele video de conştientizare realizate de elevi folosind dplicaţii educaţionale moderne. Apoi o parte dintre elevi au prezentat temele discutate în proiect. Cei interesati pot urmări prezentarea la link-ul de mai jos.

https://www.genial.ly/59c7ba72a1628803bc7de1f9/erasmus-diseminare-oct-2017

Activitatea s-a încheiat printr-un quiz pentru participanţii la diseminare, o ocazie de a testa aplicaţia educaţională kahoot pe telefoanele mobile ale spectatorilor, şi de a vedea ce impact a avut prezentarea asupra lor.


  1. Proiectul Erasmus + UNION (United Nations in One Name – 2016-2018) are ca parteneri şcoli din cinci ţări europene: Turcia, Ungaria, Polonia, Portugalia şi România. Participanţii sunt elevi de nivel gimnazial care învaţă în cadrul proiectului cum să fie toleranţi faţă de oamenii care aparţin unor culturi diferite, cum să se elibereze de prejudecăţi şi de teama de comunicare într-o limbă străină. La începutul celui de-al doilea an de proiect, reprezentanţii colegiului au participat la reuniunea din Ungaria, activitate prezentată în data de 13 octombrie elevilor şi profesorilor colegiului în cadrul unei mese rotunde. Informaţii despre această mobilitate au fost prezentate şi într-un articol din presa locală.

http://www.turnulsfatului.ro/2017/10/12/elevi-si-profesori-de-la-goga-au-reprezentat-sibiul-in-ungaria/


  1. Proiectul Erasmus + “De la e-teacher la e-learner” (2017-2019) se adresează cadrelor didactice ale colegiului care doresc să îşi îmbunatăţească abilităţile de predare folosind dispozitive moderne şi aplicaţii pe telefoane mobile şi pe tablete. Beneficiarii vor fi elevii care vor avea ocazia să parcurgă lecţii predate într-un mod mai interactiv şi mai motivant. La începutul proiectului, un număr de 6 cadre didactice au participat la cursuri de formare profesională oferite de furnizori de formare din spaţiul european, urmând ca pe parcursul anului să implementeze noile metode de predare. In data de 13 octombrie 2017, cele şase cadre didactice (prof. Ileana Oţoiu, Florentina Ileşan, Cornelia Apostol, Delia Nemeş, Anca Ighişan şi Ana-Maria MInea) au prezentat colegilor lor o parte dintre aplicaţiile descoperite cu ocazia participării la cursuri. Activitatea de workshop a avut scopul de a transmite informaţii importante profesorilor colegiului interesaţi de dezvoltarea profesională.

 6,520 total views,  9 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.