Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial)
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Herotech, o nouă provocare!

Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială (ESERO) organizează și în acest an competiția națională de CanSat dedicată elevilor de liceu interesați în explorarea spațiului cosmic. Printre cele cinci echipe selectate se numără și echipa Herotech,  coordonată de doamna profesoară  Andreea Demco de la Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu!

Marpozan Daniel, Muntean Codrin , Rădac Alexandru, Bleaja Serban Sebastian – iată elevii care au făcut posibilă această performanţă, datorită talentului, ambiţiei şi ingeniozităţii lor!

Rădac Alexandru

Bleaja Sebastian

Marpozan Daniel

Muntean Codrin

Îi felicităm şi aşteptăm să îi vedem pe podium! Tot ceea ce doriţi să ştiţi despre aceşti formidabili, puteţi citi accesând linkul aici. 

În perioada pandemiei, având două imprimante 3D, echipa a printat 800 de viziere, pentru a fi folosite de personalul medical.

Premii:

2018: Participări la mai multe concursuri naționale, printre care “Enel Energy Play”, la care echipa a obținut Premiul III.

2019: Medalia de aur pentru știință și inovație la Olimpiada Geniilor, SUA; calificare la faza națională a FTC (First Tech Challenge).

2020: Calificare la faza națională a FTC (First Tech Challenge), care nu s-a desfășurat din cauza pandemiei; echipa a câștigat COLLINS AEROSPACE INNOVATE AWARD la Etapa regională a FTC, desfășurată la Timișoara

2021: Calificare la faza națională a competiției CanSat; calificare la etapa regională a FTC (First Tech Challenge);  înscriere la WRS (World Robot Summit, Japonia)

 

Cine este ESERO?

ESERO România a fost infiintat în 2014 ca o colaborare intre Agentia Spatială Europeană (ESA) și Agenția Spațială Română (ROSA). Scopul principal al ESERO România este de a crește gradul de alfabetizare științifică în domeniile STEM (știinta, inginerie, tehnologie, matematica) prin folosirea spatiului ca un context atragator pentru a face invatarea subiectelor STEM mai accesibila. Scopul acestui proiect este de a asigura formarea unei viitoare forțe de muncă activă în domeniul spațial și al ingineriei.

CanSat-ul este o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare. Provocarea pentru elevi constă în includerea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit – cum ar fi alimentarea cu electricitate și comunicațiile – într-o doză de răcoritoare cu un volum de 330 mililitri. CanSat-ul va fi lansat de la o altitudine de aproximativ un kilometru cu ajutorul unei elicopter și va trebui să îndeplinească o misiune impusă, o misiune la alegerea echipelor și să aterizeze în condiții de siguranță.

Finala Competiției Naționale de CanSat, ediția 2021, va avea loc în format hibrid în perioada 12-16 mai.Prima echipă clasată de la fiecare competiție națională, împreună cu echipele selectate direct de ESA, va participa la finala europeană, care va avea loc la sfâșitul lunii septembrie.

Competițiile de CanSat oferă elevilor ocazia de a avea o prima experiență în ceea ce presupune o misiune spațiala reală, începând cu proiectarea și integrarea sistemelor, continuând apoi cu testarea, lansarea, analiza datelor, prezentarea rezultatelor, etc.

 5,663 total views,  6 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.