Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Elevii din proiectul Erasmus CAREER au participat la Stefanini Career Festival

Elevii Colegiul Naţional „Octavian Goga” participanți la proiectul Erasmus CAREER au primit cu bucurie invitația doamnei Natalia Tetcu, Employer Branding Specialist la firma Stefanini EMEA, de a participa la o nouă activitate organizată de companie, în perioada 4-6 aprilie 2022.

 

Stefanini Career Festival a fost un eveniment online, în care peste 20 de profesioniști și-au împărtășit cunoștințele: recrutori, manageri, angalați începători în industria tech și ingineri de IT experimentați.

Scopul organizatorilor a fost să ofere o imagine cît mai complexă asupra muncii într-un mediu multinational. Pofesioniștii HR (din departamentul Resurse Umane) ai Stefanini au oferit sfaturi pentru scrierea CV-ului, explicând participanților cum să reușească să se prezinte cât mai bine la un interviu și să obțină un prim loc de muncă. Detalii despre programul evenimentului aici: https://www.jobteaser.com/en/events/141795-stefanini-career-festival-join-us-online-on-4th-5th-and-6th-of-april-for-career-tips-stories-tech-discussions-and-teams-meet-up

 

Evenimentul a fost conceput pentru studenții din întreaga Europă care sunt gata să-și înceapă cariera. Atelierele de HR și poveștile de succes sunt potrivite pentru studenții din toate domeniile, în timp ce atelierele tehnice au fost mai relevante pentru studenții din domeniul tehnic.

 

Elevii participanți au apreciat informațiile și indicațiile primite.

 

”La webinarul de astăzi am obținut sfaturi valoroase despre ce ar trebui să facem pentru ne pregăti înainte de un interviu. Încrederea în sine și determinarea sunt componente esențiale atunci când vine vorba de un interviu. Am învățat că trebuie să considerăm acea experiență ca pe o ocazie de a ne cunoaște mai bine și de a învăța sa ne comportăm în situația de intervievat. În cazul în care feedback-ul este negativ, trebuie să ne păstrăm optimismul și să ne pregătim conștiincios pentru următorul interviu.” (Antonia Rideg, 11E)

 

”Am învățat pe ce site-uri aș putea să găsesc job-uri, site-uri pe care nu le știam (Stepstone) și pe lângă asta, am mai reținut și faptul că într-un interviu și candidatul poate să întrebe lucruri, astfel candidatul pare interesat de job-ul la care aplică.” (Diana Cîrțoroșan, 11A)

 

”Cea mai utilă mi s-a părut perspectiva prin care orice eșec de la un interviu trebuie privit ca un mic câștig, o mică parte din succesul ce va urma.” (Alexandru Ciogu, 10I)

 

”Am primit sfatul de a nu aplica pentru prea multe poziții in același timp sau la prea multe companii diferite deoarece ne poate face să părem neserioși. Consider că acesta este cel mai util pentru mine deoarece nu am știut niciodată acest lucru și mă bucur că l-am aflat pentru a nu face această greșeală in viitor.” (Sorina Petrișor, 10B)

 

Proiectul C.A.R.E.E.R. (Adaptability to the labouR markEts with local, national and Eu background) (PROJECT N° 2020-1-UK01-KA229-078953) beneficiază de sprijin financiar din partea Comisiei Europene prin programul Erasmus+ Cooperation for innovation and the exchange of good practices – KA229 – School Exchange Partnerships.

 7,513 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.