Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Elevii din proiectul Erasmus+ C.A.R.E.E.R. se pregătesc pentru piața muncii, învățând cum să își alcătuiască un CV

Proiectul Erasmus+ C.A.R.E.E.R.,  în care Colegiul Național Octavian Goga este implicat, continuă activitățile menite să îi ajute pe elevi să-și planifice parcursul profesional.

 

Colaboratoarea proiectului, doamna Natalia Tetcu, Employer Branding 

Specialist la firma Stefanini EMEA, a organizat pentru elevi un atelier în care aceștia au primit sfaturi preșioase referitoare la modul în care ar trebui să își alcătuiască un CV cu care să facă față cu brio într-un proces de recrutare. Activitatea a avut loc online, pe platforma TEAMS a Colegiului, în data de 16.12.2021.

 

 

 

Elevii au valorificat cu această ocazie și informațiile valoroase pe care le-au dobândit anterior, în cadrul unei activități în care doamna profesor consilier școlar Simona Crăciun i-a îndrumat să își descopere interesele și aptitudinile.

 

Exercițiul propus de doamna Natalia Tetcu i-a pus pe elevi în situația de a-și imagina cum va arăta CV-ul lor de peste 5 ani, provocare care i-a motivat să se gândească cu atenție la activitățile pe care le vor întreprinde în viitorul aporpiat și pe care ar putea să le valorifice prin includerea în CV-ul lor.

Am învățat astăzi despre importanța activităților pe care le facem în timpul liceului într-un CV, despre alcătuirea unui CV, și totodată, despre companiile cele mai căutate din Sibiu. Consider că aceste lucruri sunt foarte importante în dezvoltarea carierelor noastre.” (Teodora Morar, 10B)

 

 

Am învățat faptul că nu ar trebui să trec peste oportunități pentru că acestea pot fi importante pentru viitor. Totodată am reținut mai multe detalii pe care aș putea să le includ în CV și care pe viitor mi-ar fi benefice.” (Diana Cârțoroșan, 11A)

 

La această întâlnire am completat informațiile primite din întâlnirile anterioare. Exercițiile de transpunere în propria persoană din viitor (mai exact în 5 ani) m-a făcut să reflectez la un plan de carieră, să îmi organizez timpul pentru activitățiile care mă vor ajuta să dobândesc experiența necesară jobului la care aspir. Indubitabil, întâlnirea a fost utilă și practică, am redescoperit latura mea curioasă și motivată în alegerea carierei adecvate personalității și abilitățiilor mele.” (Roberto Cismaș, 11E)

 

Proiectul C.A.R.E.E.R. (Adaptability to the labouR markEts with local, national and Eu background) (PROJECT N° 2020-1-UK01-KA229-078953) este o colaborare între institușii educaționale din Marea Britanie, Italia, Portugalia, Turcia și România. Proiectul beneficiază de sprijin financiar din partea Comisiei Europene prin programul Erasmus+ Cooperation for innovation and the exchange of good practices – KA229 – School Exchange Partnerships.

 4,188 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.