Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

Elevi și cadre didactice de la C.N.O.G., cu Eramsus+ în Portugalia

Elevi și cadre didactice de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu au participat, în săptămâna 8 – 12 mai 2017, în Portugalia, la o reuniune transnațională. Acolo, au avut șansa să participe la mai multe activități creative, cei mici reușind să-și îmbunătățească competențele de comunicare în limba engleză.

 În Moreira da Maia, Maia, districtul Porto, a avut loc cea de-a doua reuniune transnațională a proiectului cu titlul „UNION – United Nations In One Name”, proiect de parteneriat strategic între școli, derulat în cadrul Programului Erasmus+, Acţiunea KA2.

Proiectul „United Nations In One Name” este finanţat de Comisia Europeană şi se desfăşoară pe o perioadă de 2 ani (2016-2018), fiind un parteneriat între şcoli din cinci ţări: Turcia – țara coordonator al proiectului, Portugalia, Polonia, Ungaria și România și are ca scop conștientizarea diferențelor și similitudinilor dintre cultura națională și cea a partenerilor implicați în proiect, depășirea prejudecăților și însușirea reală a conceptului de cetățenie europeană.

Pentru participarea la această mobilitate transnaţională, Colegiul Naţional „Octavian Goga” a fost reprezentat de un grup de trei elevi din clasele a VI-a, coordonați de către două cadre didactice și anume Diana Chirilă și Corina-Elena Dragoman.

„În săptămâna europeană de la Moreira da Maia, Maia, elevii au avut bucuria de a participa la numeroase activități interesante, creative, atractive și au avut posibilitatea de a lua parte la ore de curs precum matematica și limba portugheză; și-au îmbunătățit competențele de comunicare în limba engleză, au descoperit beneficiile muncii în echipă, au socializat cu alți tineri de vârsta lor și au legat prietenii noi, având ocazia să ia parte la viața cotidiană a elevilor din țările partenere”, spun cele două cadre didactice de la Colegiul Național „Octavian Goga”.

Ca parte a proiectului au fost susţinute workshop-uri de către fiecare țară participantă. De exemplu Portugalia s-a bazat pe figurinele din lut, Ungaria pe prelucrarea lânii, în timp ce România a mers pe ideea icoanei pe sticlă. „Pictura propusă de echipa din Colegiul Național „Octavian Goga” a promovat în egală măsură și potențialul turistic al orșului Sibiu. Echipa noastră a oferit posibilitatea unei experienţe inedite: pictură pe sticlă – o viziune europeană a Turnului Sfatului din Piața Mare”, mai spun cele două profesoare.

În seara zilei de 11 mai, s-a organizat o petrecere, la care au participat alături de elevi, profesorii și părinții copiilor gazdă. Pe lângă asta, s-au organizat și mai multe vizite care au cuprins obiectivele importante din oraș și din afara acestuia.

„Momentul de rămas-bun a fost cel mai greu, mai ales pentru elevii care au legat prietenii pe parcursul acestui proiect. A fost o despărțire plină de lacrimi, dar şi de bucurie, deoarece elevii au avut posibilitatea de a învăța lucruri noi, de a cunoaşte locuri noi, de a înțelege diversitatea culturală, de a cataloga diferențele drept bogăție culturală, de a-și îmbunătăți persectiva asupra cetățeniei europene, de a respecta cultura și tradițiile altor popoare, de a-şi depăşi barierele de comunicare cu persoane necunoscute, într-o limbă străină, și de a lega prietenii durabile, poate chiar pe viaţă”, menționează profesoarele de la Colegiul Național „Octavian Goga”.


Articol preluat din ziarul Turnul Sfatului. Pentru a vizualiza articolul, click aici


Galerie foto:

 6,170 total views,  4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.