Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

Echipa Valak de la ”Goga”, cu bucurie în drumul spre NASA!

Cei opt elevi din Sibiu care reprezintă Colegiul Național “Octavian Goga” la competiția Zero Robotics High School Tournament din SUA au pornit ”cu bucurie”, joi, în drumul lor spre NASA.

Înainte de zborul transaltantic, membrii echipei Valak s-au fotografiat cu drapelul național pe Aeroporul Internațional Sibiu, de unde au transmis un mesaj de mulțumire celor care au făcut posibilă deplasarea lor la cel mai cunoscut concurs internațional de robotică.

”Mult așteptata dimineață a plecării noastre a sosit. Pornim cu emoție și bucurie în călătoria pe care sprijinul dumneavoastră a făcut-o posibilă. Va suntem recunoscători și va vom ținem la curent cu evoluția noastră în finală. Mulțumiri speciale celor care ne-au susținut cu donații: Mircea Stan, Cătălin Stanciu, Alina Boleantu, Paul Ovidiu Marginean, Andrei Sandor, Georgeta Preda, Mihaela Chioar precum și sponsorilor: ULBS, Primaria Sibiu, Wenglor, Trans-Agape, Marquardt, Euchner, Gepro, Sory, Print Sibiu, Stiri de Sibiu, Ora de Sibiu, Turnul Sfatului și Digi24”, este mesajul transmis joi dimineață de echipea Valak

Finala concursului ZeroRobotics, organizat de NASA și MIT , la Boston, are loc la finalul lunii ianuarie.

Elevii care reprezintă Colegiul ”Octavian Goga” vor asista la testarea în spațiu a codului conceput de ei pentru sateliți.

Echipa este formată din elevi de clasa a XII-a, profilul matematica-informatica, de la Colegiul Național “Gheorghe Lazar” și din Colegiul Național “Octavian Goga” Sibiu- Palagniuc Victor, Paltineanu Rareș, Ghișe Mihai, Cataramă Radu, Mihăilă Gabriel, Căpriță Radu, Avram Eric și Mareș Sabin.

Alături de ”Valak”, în finala NASA s-au calificat și colegii lor de la Colegiul Național ”Gheorge Lazar”, echipa Quaternion.

Articol preluat de pe site-ul Stiri de Sibiu

 3,092 total views,  5 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.