În cadrul programului de acreditare Erasmus+ nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH-000129429 al Colegiului Național „Octavian Goga“ din Sibiu, în perioada 05.08-10.08.2024, doamna profesoară Niculina Crăciunaș a participat la cursul de formare profesională Artificial Intelligence for Education: Exploring the Frontiers of ICT, organizat în Roma.
Cursul și-a propus să ofere participanților strategii și cunoștințe pentru a face din AI un aliat al profesorilor și al învățării, mai degrabă decât o amenințare pentru aceștia. În timpul cursului, profesorii participanții din Germania, Spania, Islanda și Polonia au descoperit atât beneficiile utilizării AI în sala de clasă, precum și riscurile potențiale ale acesteia.
Mai mult, cursul i-a ghidat pe profesorii participanți în utilizarea conținutului generat de inteligență artificială în teme și implementarea acestuia în sala de clasă în mod eficient. Ei vor putea evalua utilizarea AI în educație și vor lua decizii informate cu privire la implementarea acesteia în propria practică didactică.
Până la sfârșitul cursului, participanții au dobândit cunoștințe practice și strategii pentru utilizarea instrumentelor AI, creând medii eficiente de învățare și asigurând considerații etice atunci când folosesc AI în educație.
În prima zi a cursului, după ce fiecare dintre profesorii participanți și-au prezentat școlile de proveniență și s-au familiarizat unul cu celălalt, au fost introduși în tematica cursului și a fost prezentat programul și activitățile externe ale săptămânii. Ziua a continuat cu activități de tip icebreaker pentru a destinde atmosfera, prezentări ale școlilor participanților și discuții generale despre utilizarea AI în sala de clasă și beneficiile acesteia.
În cea de-a doua zi a cursului, participanții au explorat diverse strategii pentru integrarea chat-ului GPT în lecții și simulări de conversații.
A treia zi a fost dedicată instrumentelor AI de evaluare, au fost prezentate diverse instrumente de evaluare și modul în care acestea pot fi utilizate pentru a oferi un feedback personalizat.
In a patra zi profesorii participanți au exersat implementarea diverselor instrumente în realizarea unei lecții și a avut loc o evaluare practică a competențelor dobândite pe parcursul primelor zile de curs.
A cincea zi a fost dedicată pentru discutarea considerentelor etice referitoare la utilizarea instrumentelor AI în educație și pentru dezbaterea avantajelor și dezavantajelor utilizării conținutului generat de AI în temele elevilor.
În ultima zi s-a realizat evaluarea cursului și a competențelot dobândite, iar evaluarea a fost urmată de sesiuni de feedback și discuții, oferind participanților ocazia de a reflecta asupra strategiilor de implementare a instrumentelor AI în activitățile de predare și evaluare a elevilor. La final, profesorii au primit certificatele de participare și au participat la activități culturale care au contribuit la stabilirea unor relații de colaborare și schimburi culturale valoroase.
Profesorii participanți la cursurile de formare în cadrul Programului de Acreditare Erasmus vor implementa la clasă practicile moderne de predare și evaluare deprinse în cadrul cursurilor pe parcursul anului școlar 2024-2025.
Proiectul de Acreditare Erasmus Nr. 2021-1-R001-KA120-SCH-000045167 este co-finanțat de Uniunea Europeană prin contractul nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH-000129429
17,177 total views, 88 views today
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
„Am năzuit cu toții să ne ațintim privirile spre cer, dar având picioarele bine înfipte în pământul țării.” - Octavian Goga
Misiunea pe care Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu și-a asumat-o de-a lungul întregii sale existențe are în centru obiectivul performanței: „Şcoala noastră asigură elevilor, printr-o educaţie de calitate, dezvoltarea aptitudinilor intelectuale şi formarea competenţelor - cheie care să le permită integrarea cu succes în societatea cunoaşterii.”
Colegiul Național „Octavian Goga” este membru al Alianței Colegiilor Centenare.
@CNOG Sibiu 2020
Wonderful Theme
Leave a Reply