Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

Concursul “Juvenes Translatores”

5 elevi de clasa a XI-a din Colegiului Naţional “Octavian Goga” au participat în data de 23 noiembrie, 2017 la concursul Juvenes Translatores, organizat de Direcția Generală Traduceri a Comisiei Europene (DG Traduceri).

Concursul Juvenes Translatores, care a luat naștere în 2007, le lansează o provocare tinerilor pasionați de limbi străine. Potrivit studiilor recente, Europa are nevoie din ce în ce mai mult de traducători. Elevii și studenții care învață limbi străine pot valorifica această tendință. Juvenes Translatores accentuează importanța competențelor de traducere și rolul traducătorului ca „mediator” între limbi.

Concursul a constat în traducerea unui text oferit de organizatori, realizată simultan în toate ţarile Uniunii Europene. Elevii au avut de tradus un text din limba engleză în limba română, utilizând dicţionare pe suport de hârtie. Traducerile lor au fost scanate şi încărcate pe site-ul Comisiei Europene pentru jurizarea realizată de profesionişti în domeniu.

Participarea la concurs a oferit elevilor şansa de a-şi testa  competenţele lingvstice într-un cadru profesionist şi a de se întreba dacă o carieră în domeniu ar putea fi potrivită pentru ei.

 3,509 total views,  4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.