Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

Concursul de fotografie ,,Când tradiţia întâlneşte natura”

REGULAMENT

pentru concursul de fotografie ,,Când tradiţia întâlneşte natura”, din cadrul Proiectului Educaţional

,,Festivalul Culorilor – Dezvoltarea creativităţii şi comunicării prin artă”

Ediţia a II-a,  2018-2019

 

În cadrul Proiectului Educativ ,, Festivalul Culorilor – Dezvoltarea creativităţii şi comunicării prin artă”, Colegiul Naţional ,,Octavian Goga” organizează concursul de fotografie ,, Când tradiţia întâlneşte natura”, una din activităţile principale ale proiectului. Anul acesta concursul de fotografie este dedicat Centenarului. Activitatea presupune realizarea unor fotografii având ca temă întâlnirea dintre frumuseţea spiritului tradiţional al poporului nostru cu frumuseţile meleagului românesc. Fotografiile realizate de elevii din ciclul gimnazial şi liceal vor ilustra elemente tradiționale românești corelate cu natura surprinsă în diferite momente ale zilei,  remarcate prin frumuseţe, armonie, culoare şi formă.

  • Condiţii de participare:

Fotografiile vor fi scoase pe hârtie fotografică, color sau alb-negru, în format A4. O unitate şcolară va intra în concurs cu maxim 4 fotografii. Nu sunt acceptate fotografii prelucrate sau copiate. Fotografiile vor fi însoţite de o etichetă care să cuprindă următoarele date: numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, titlul fotografiei şi numele profesorului coordonator. Fotografiile înscrise în concurs vor fi însoţite de fişa de înscriere – Anexa 1, contractul de parteneriat (dacă acesta nu a fost încheian până la data înscrierii la concurs)  – Anexa 2, în două exemplare (semnate de director, cu nr. de înregistrare, ştampilate de şcoala participantă), şi un plic A3 autotimbrat cu adresa corectă a şcolii participante. Toate acestea vor fi expediate într-un singur plic pe adresa şcolii organizatoare a concursului.

Înscrierea la concurs se va face până la data de 2 noiembrie 2018, data limită de înscriere. Şcolile care nu respectă cerinţele regulamentului şi termenul limită de înscriere vor fi descalificate.

  • Jurizarea şi premierea lucrărilor:

Fotografiile înscrise la concurs vor fi expuse în data de 5 noiembrie 2018, în incinta colegiului. În data de 9 noiembrie, fotografiile vor fi evaluate de un juriu format din  cadre didactice de specialitate, pe baza criteriilor de evaluare prezentate în regulamentul de înscriere. Premierea se va face în data de 13 noiembrie, într-un cadru festiv, la Colegiul Naţional  ,,Octavian Goga”, pe cicluri de învățământ : premiul I, II, III şi două menţiuni pentru gimnaziu şi premiul I, II, III şi două menţiuni pentru liceu. Expoziţia va rămâne deschisă, pentru public,  pe o perioadă de 2 săptămâni.

Toate cadrele didactice coordonatoare vor primi adeverinţe.

Criteriile de evaluare: respectarea tematicii, rezoluţie şi claritate, reguli de compoziţie, limbajul vizual, expresivitate cromatică.

 2,934 total views,  5 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.