Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

Activități dedicate Centenarului Marii Uniri

Cei mai mici învățăcei ai Colegiului Național „Octavian Goga”, respectiv elevii din clasele primare, au creat unul din cele mai emoționante și simpatice momente dedicate Centenarului, la Sibiu. Micuții le-au cântat românilor, cu tricolorul în mănuțe și îmbrăcați în port popular. Concertul a avut loc în Catedrala Mitropolitană.

„Așa cum clopotele Catedralei adună toți românii să simtă creștinește și românește, ne-am gândit ca și sub clopotele cântecelor noastre să adunăm toți românii în ziua de azi să simtă românește, să fim toți uniți și într-un singur glas să strigăm cu toții <<Trăiască România!>>, țară pe care o iubim atât de mult. Copiii au învățat că azi trăiesc istorie. Este o lecție de istorie pentru că nu vor mai apuca o altă sută de ani de la Centenar și de la Marea Unire. Ei, la rândul lor, le vor povesti copiilor și nepoților că au participat la Centenarul Marii Uniri, așa cum alții au povestit de Marea Unire de la 1 decembrie 1918”, a spus Marcela Bratu, profesor pentru învățământul primar, la Colegiul Național Octavian Goga.

La concert a fost prezent și Înaltpreasfinția Sa Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Vizibil impresionat de momentul găzduit de Catedrala Mitropolitană, acesta le-a mulțumit îngerașilor îmbrăcați în port popular pentru surpriza făcută.

Elevii au fost pregătiți de învățătorii de la fiecare clasă, fiind acompaniați la concert de profesorul de muzică Dan Filip.

Articol preluat din ziarul Turnul Sfatului


În cadrul altei activități, bucuria împlinirii Centenarului României Mari a reunit, prin punți de suflete, de emoții și mesaje profunde, profesori și elevi de la Liceul Teoretic”Constantin Noica” și de la Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu. Momente unice, adânc săpate în sufletele noastre!


Semnificația Marii Uniri de 1 decembrie, a fost marcată prin activitățile desfășurate în laboratorul de chimie, în cadrul proiectului Tricolorul în eprubete, realizat cu elevii de liceu și gimnaziu, sub îndrumarea profesorilor de chimie de la Colegiul Național Octavian Goga Sibiu.

 4,433 total views,  3 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.