Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

1 Decembrie 2019 la Colegiul Naţional “Octavian Goga”

Pentru a marca Ziua Națională a României, Colegiul Național „Octavian Goga” a realizat câteva activități în cursul zilei de 29 noiembrie 2019, menite să trezească în conștiința elevilor sentimentul dragostei de țară, așa cum a trecut din generație în generație fără a trece în desuetudine.

Astfel, elevii au purtat pe tot parcursul zilei un simbol național (ie, cămașă populară, tricolor, drapel, cocarde etc), dovedindu-se foarte creativi în a concepe și a realiza aceste semne care să dea importanța cuvenită celor mai semnificative semne distinctive ale poporului român. Poze dinn clase, individual sau în grup, sugestive pentru acest moment, au fost postate și pe pagina de FB a Colegiului, „CNOG Sibiu”, demonstrând, prin expresia protagoniștilor, bucuria de a celebra Ziua Națională. La orele de dirigenție, s-a intonat Imnul de Stat al României, iar în pauza mare, elevii și dascălii s-au prins într-o horă a înfrățirii în curtea Colegiului.

În sala Media (30) și în holul mare al CNOG s-au proiectat filmulețe tematice (de ex. Mari români sau Personalități ale Unirii (Regina Maria), documentare istorice), elevii având posibilitatea să obțină informații valoroase despre personalitățile și evenimentele importante care au dus la săvârșirea acestui act istoric de o importanță covârșitoare.

O noutate anul acesta a fost acțiunea „Ora de lectură” dedicată autorilor români (scriitori, istorici, eseiști), cărțile fiind aduse din biblioteca personală a fiecărui elev.

Nu în ultimul rând, elevii au redactat eseuri cu titlul „Ce aș face eu pentru o Românie mai bună?


Galerie foto:

 2,951 total views,  5 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.