Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

Structura Consiliului Şcolar al Elevilor

 1. Ce este consiliul elevilor?

Consiliul elevilor este o structură bazată pe valori democratice, care aduce în prim-plan vocea elevilor, contribuind la creșterea calității sistemului educațional, prin reprezentarea nevoilor și intereselor elevilor.

Consiliul școlar al elevilor (CȘE) este format din Adunare generală (reprezentanții tuturor claselor din liceu) și Birou executiv, în componența căruia intră președintele, trei vicepreședinți, secretarul și avocatul. Adunarea generală este cea care, prin votul exprimat, are ultimul cuvânt. Se numește „for decizional suprem” și interesele sale trebuie să coincidă cu interesele legitime ale elevilor din unitatea de învățământ.

Statutul elevului:  stabilește drepturile și obligațiile elevilor, dar și interdicțiile și sacțiunile ce se pot aplica în cazul acestora.

https://consiliulelevilor.ro/wp-content/uploads/2019/04/Statutul-Elevului.pdf

Ghidul ilustrat al elevului:

https://consiliulelevilor.ro/wp-content/uploads/2019/10/Ghidul-ilustrat-al-elevului.pdf

 1. Componență CȘE CNOG

În anul școlar 2020-2021, Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu va avea următoarea componență:

 • Președinte: Alexandru Teodorescu, clasa a XI-a I

Salut, mă numesc Alex Teodorescu și sunt elev în clasa a 11-a I. În Consiliul școlar al elevor ocup funcția de președinte. Am ales să candidez pentru această funcție, deoarece doresc să le ofer elevilor liceului nostru o experiență școlară cât mai plăcută și interesantă.

 • Vicepreședinte: Adina- Melania Răbăgel, clasa a XI-a E

Eu sunt Adina, elevă în clasa a 11-a E, o fire sociabilă, ambițioasă și îmi place să iau parte la diferite proiecte. Ca și vicepreședinte, mi-am propus să implementez cât mai multe proiecte benefice elevilor, pentru a interacționa unii cu alții, și pentru a crea o experiență extrașcolară plăcută elevilor. În acest mandat, care se va desfășura în mare parte online, aleg să organizăm workshopuri, webinarii, concursuri online.

 • Vicepreședinte: Laura Jeitan, clasa a XII-a E

Eu sunt Laura, am 17 ani și încă de când am intrat la liceu, mă implic în diverse proiecte/ONG-uri, care văd că au potențialul de a crea impact în comunitate. Când am candidat pentru funcția de vicepreședinte în cadrul CȘE CNOG, nu știam foarte multe despre ce și cum, dar voiam să știu care ne sunt drepturile (și obligațiile) ca elevi și să pot acționa în favoarea noastră când era necesar.

Ce mi-am propus eu în mandatul meu se axa pe conferințe/ workshop-uri și deși pandemia a încurcat radical planul, sunt mândră de conferința în domeniul IT, pe care am reușit să o ducem la capăt, fiind de altfel prima mea acțiune în consiliu.

 • Vicepreședinte: Irina Troanca, clasa a X-a D

Salut! Eu sunt Irina Troanca, elevă în clasa a 10-a D la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu. Consider că mereu există loc de o schimbare în bine, iar acesta este exact motivul pentru care am decis să mă alătur consiliului elevilor. Vreau ca toți elevii acestui liceu să aiba parte de activități cât mai interesante pe lângă orele de curs și îmi doresc să își amintească cu drag de aceasta perioadă. : )

 • Secretar: Simena Schiau, clasa a XII-a F

Buna tuturor, numele meu este Simena si sunt din clasa a 12-a F. Am ales sa candidez pentru postul de secretar, deoarece îmi place tot ce are legătură cu romana, sa scriu, sa citesc, sa asez pe hârtie ce alții pot doar spune cu glasul.

 • Avocat: Diana Duțulete, clasa a XI- a F

Sunt Duțulete Diana, din clasa a XI-a “F” și reprezint funcția de avocat al elevilor.  Sunt o persoană ambițioasă, de încredere și mă adaptez ușor la orice situație. În acest mandat mi-am propus să îmbunătățesc relația elev-profesor și să dau încredere în elevi. Sunt recunoscătoare pentru această experiență deoarece mă ajută să mă dezvolt și cunosc oameni noi.

 1. Activități ale CȘE organizate în anul școlar 2020-2021

Spooky Event- Goga Halloween – 31 octombrie 2020

Activitate, în cadrul căreia, elevi ai CNOG au avut posibilitatea de a-și surprinde colegii cu cea mai creativă creație de halloween, în mediul online. Elevii puteau trimite pe adresa noastră de mail (cnogcse@gmail.com) poze cu costume, desene, short stories cu tematică de halloween, pentru ca, mai apoi, să fie votată cea mai deosebită lucrare pe pagina oficială de instagram a consiliului. În urma votului, desenul Casianei din clasa a IX-a E , a fost cel mai apreciat.

Concurs de fotografie ”Natura prin ochii tăi”  – 30 noiembrie 2020

Deși este o perioadă mai tristă, din cauza situației pandemice și nu putem să ieșim din casă prea des, noi, CȘE CNOG, ne-am gândit să inițiem acest proiect cu gândul de a ne reaminti că natura are frumusețea ei, dincolo de orice, iar că într-o zi ne vom putea bucura din nou, de ea. Fotografiile au fost trimite pe adresa de mail a consiliului, mai apoi jurizate de Tudor Troanca și Denis Rotari, fotografi și foști elevi ai colegiului.

Premii: Câștigătorul concursului – 2 vouchere Gogosh ( Kenza Elfelah, clasa a XII- a D)

Premiul de popularitate – 1 voucher Gogosh ( Andrei Coman, clasa a XI-a I)

Kenza Elfellah, clasa XII D

Kenza Elfellah, clasa XII D

Andrei Coman, clasa XI I

 1. Componenţă CŞE CNOG 2019- 2020

În anul școlar 2019-2020, Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu va avea următoarea componență:

 • Președinte: Sebastian Bleaja, clasa a XI-a I
 • Vicepreședinte: Adina- Melania Răbăgel, clasa a X-a E
 • Vicepreședinte: Laura Jeitan, clasa a XI-a E
 • Vicepreședinte: Irina Troanca, clasa a IX-a D
 • Secretar: Simena Schiau, clasa a XI-a F
 • Avocat: Diana Duțulete, clasa a X- a F

Proiecte:

Conferință despre ” IT și Antreprenoriat cu Cristian Cîmpineanu” – 4 februarie 2019

Elevii pasionați în domeniul IT-ului și Antrepenoriatului s-au încărcat cu forțe noi, acumulând informații care îi vor ajuta pe viitor, iar totodată au primit răspuns la neclaritățile și curiozitățile legate de aceste domenii.

 1,030 total views,  21 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.