Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial) Formularul 230
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

”Orașul verde” – un proiect ERASMUS Plus

Oraşul Verde-Proiect Erasmus

În luna martie, Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu a luat parte la un proiect Erasmus, din cadrul Programului de Acreditare 2022-2027.
În cadrul acestuia, elevii participanți au avut de analizat şi de cercetat dezvoltarea sustenabilă a oraşului partener Bari din Italia, prin prisma anumitor criterii, precum SDG (Sustainable Development Goals). De asemenea, aceştia au mai avut de realizat anumite proiecte pe care le-au prezentat atât conducerii Institutului Tehnic partener, dar şi elevilor din cadrul acestuia.
În urma finalizării respectivului proiect, elevii au avut de realizat o diseminare, care a constat în prezentarea întregului parcurs al proiectului în fața colegilor lor, dar şi în prototiparea unei machete, intitulata “Oraşul Verde”, care reprezintă un oraş sustenabil pentru ei, scopul diseminării fiind încurajarea tuturor elevilor de a aplica şi de a participa în cadrul acestor mobilități.În machetă se pot observa multiple surse ( eoliene și solare ) care generează o energie regenerabila, zone “verzi”, dar şi anumite elemente originale, clădiri cu arhitectură avangardistă, acestea ținând de imaginația elevilor, scopul fiind încurajarea elevilor de a inova, mai ales în acest domeniu, care are nevoie să se afle într-un continuu proces de dezvoltare.
Mulțumim elevilor din clasa a X-a E și a doamnei profesoare Carmen Mărculescu, care ne-au ajutat în realizarea machetei, dar şi doamnelor profesoare Delia Nemeş și Anca Ighişan pentru susținerea necondiționată în “construirea” Oraşului nostru Verde.

*

Proiectul de Acreditare Erasmus Nr. 2021-1-R001-KA120-SCH-000045167 este co-finanțat de Uniunea Europeană prin contractul de finanțare nr. 2022-1-RO01-KA121-SCH-000060478 .

 5,886 total views,  4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.