Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

Ora de istorie: Gânduri către țară

Ora de istorie, gânduri pentru țară. Elevi și profesori, deopotrivă cu gândul la vremurile grele, dar și la cel bune, despre care știm că nu au voie să se sfârșească. O activitate a prof. Georgeta Luca și a clasei a 12-a D a Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu.

 

Ora a fost una remarcabilă datorită activității de început. Îi doresc țării mele să își depășească condiția cu ocazia aniversării sale și să devină un loc mai bun pentru viitoarele generații! ( Kenza Elfellah)

*

Chiar și în aceste condiții mă bucur că am putut să avem o activitate de 1 DECEMBRIE! Cred că anul acesta vom sărbători Ziua Națională în suflet, fără evenimente sau parade. ( Iulia Gârbaciu)

*

Ora a fost una interactivă datorită activității de la început. Doamne ajută, sănătate! ( Vlad Iancu)

*

România este o țară frumoasă și ea merită iubită în orice zi,în orice moment, nu doar de Ziua Națională. Eu cred în schimbarea țării în bine, vin generații noi care vor aduce schimbarea. “România noastră” e o țară iubită de străini, dar trebuie să ne-o iubim și noi și să valorificăm ceea ce avem. Îi urez României sănătate în aceste momente grele! ( Denis Oarga)

*

Ora a fost foarte frumoasă și îi doresc țării mele să se îmbunătățească și să facă tot posibilul să devină mai bună ( Cristina Silaghi)

*

Îi doresc țării mele să progreseze împreună cu noi ( Denisa Tatu)

*

„Pentru mine, limba română e distanţa dintre inimă şi umbră ei, care se numeşte suflet.” – Fănuș Neagu.

*

Anul acesta vom sărbători Ziua Națională în suflet. ( Ioana Neagu)

*

Pentru mine România nu este o simplă țară, este acasă, locul în care m-am născut și am trăit. De acea zi specială, îi urez României un La mulți ani, să credem în schimbare, în reușită și să fim un popor unit chiar și în aceste vremuri! ( Damaris Rodean)

*

Ora a fost minunată datorită activitățîi de început , Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut, ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară. – Mihai Eminescu , am ales acest citat deoarece reflectă gândirea mea asupra țării ( Teodora Andrei)

Foto de la Serbarea de 1 Decembrie 2017, prof. Geta Luca

Mă bucur că ne-am organizat și am reușit să sărbătorim ziua României, chiar și în situația actuală! ( Eliza Roșu)

*

România este o țară foarte frumoasă și îmi doresc să învățăm să o apreciem cu adevărat. ( Crina Hrțoagă)

*

A fost ora plăcută datorită activității de la început, îi doresc țării mele să treacă peste fiecare moment greu pe care îl va întâmpina. ( Bogdan Marcu)

*

Ora a fost interactivă și mă bucur că am putut avea o asemenea activitate în această perioada grea. Îmi doresc pentru țară noastră să își păstreze frumusețea. La mulți ani, români! ( Leona Trifu)

*

După mulți ani am îmbrăcat ia și m-am simțit mai româncă că niciodată . Dacă nu aș fi fost româncă , m-aș fi mutat în România . ( Andrada Vlad)

*

Ora de astăzi a fost una deosebită datorită activitaților organizate la început. „Țara noastră nu are ce face cu tineri îmbătrâniți; ei îi trebuiesc bătrâni, mulți bătrâni, însă tineri.” – Tudor Arghezi ( Rareș Aldea)

*

A fost o oră deosebită. România este o țară superbă și sper că odată cu noi, noua generație, să evolueze și să își atingă adevărată valoare pentru că avem o țară frumoasă și trebuie să fim mândri de originea noastră. La mulți ani, România! La mulți ani, români! ( Teodora Popa)

*

Activitatea de la începutul orei mi-a adus bucurie în suflet și îi doresc țării mele să evolueze într-un loc mai bun pentru noi, românii. ( Robert Penț)

*

Atunci când mă gândesc la România, mă gândesc la patrie, la sacrificiile strămoșilor noștri, la puterea lor și la dorința lor arzătoare de a formă o țară. Pentru mine aceste gânduri mă emoționează și mă fac să respect ceea ce ne-au lăsat: ROMÂNIA UNITĂ! Vedem zilnic cum românii își părăsesc patria mamă, susținând că doresc o viață mai bună și în România nu e posibil. Este foarte trist, deoarece acești români, în loc să-și îmbunătățească traiul în România, preferă să fugă … și mă gândesc că dacă la cel mai mic obstacol ar fi dat înapoi și străbunicii noștri am mai fi avut acum o țară pe care să o numim ”ACASĂ” ?! ( Cristina Spârlu)

*

Când mă gândesc la țara mea, ceea ce îmi trece prin minte este un proces îndelungat de străduință pentru un stat compact și puternic. Îmi doresc că România să devină o țară mai bună, mai valorificată, astfel încât viitoarele generații să prospere din toate punctele de vedere.

LA MULȚI ANI TUTUROR ROMÂNILOR! LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! ( Ana Laurențiu)

 4,831 total views,  4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.