Trăim vremuri frământate, și, cu toate acestea, educația merge înainte, pentru că ea reprezintă scopul și misiunea pe care dascălii și-au asumat-o prin vocație autentică.
În aceste zile, ULBS ne propune un parteneriat pe o temă extrem de actuală, privind viitorul apropiat al tinerei generații. ”O șansă la învățământul superior, o șansă la integrarea socială a tinerilor” este titlul sub care se vor desfășura, în regim online, o serie de întâlniri captivante între profesori universitari și elevi din Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu.
Domeniu vizat este de maximă importanță pentru educabili, și se referă la „creșterea echității sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior, corelarea ofertei educaționale cu cererea pieței muncii (inclusiv cele privitoare la consilierea și orientarea în carieră).”
Obiectivele proiectului, așa cum au fost formulate în proiect, sunt:
O1: Conștientizarea de către elevii de liceu a importanței studiilor superioare pentru o bună integrare socială/profesională, prin întâlniri cu caracter motivațional între elevi și cadre didactice, angajatori și studenți
O2: Sprijinirea elevilor în alegerea traseului profesional, prin activități de autocunoaștere, consiliere în carieră de grup și prin workshop-uri de dezvoltare a abilităților de marketing personal
O3: Familiarizarea elevilor cu mediul academic prin organizarea de vizite de studiu în universitate.
A1.1 Evenimentul „Continuă-ți studiile!”
Format: Întâlniri cu caracter motivațional între elevii din grupul țintă și cadre universitare, studenți și reprezentanți ai angajatorilor.
Conținut: Mesajul central va fi cel al importanței studiilor superioare pentru reușita profesională, având în vedere tipul de job-uri ce vor fi disponibile în societatea bazată pe cunoaștere.
Exemplele personale oferite sunt cele care au un impact motivațional crescut asupra tinerilor
O2
A2.1 Activități de autocunoaștere și consiliere de grup pentru alegerea rutei educaționale
Conținut: Activitatea se va desfășura sub formă de workshop, pe bază de exerciții care îi ajută pe elevi să își identifice aptitudinile, interesele, valorile – elemente cheie în alegerea profesiei potrivite.
Elevii vor fi ajutați să-și identifice traseul educațional și profesia potrivite.
A2.2 Workshop de dezvoltare a abilităților de marketing personal
Conținut: Activitatea se va desfășura sub formă de workshop. Se urmărește dezvoltarea abilităților pentru elaborarea unor instrumente de marketing personal (CV, scrisoare de intenție, prezentare la un interviu de angajare etc.)
O3
A3.1 Vizite de studiu în universitate
Conținut: Elevi din licee vor fi invitați în universitate pentru o zi, unde vor participa la diferite activități de informare, vor vizita laboratoare, vor participa la demonstrații științifice și vor interacționa cu cadre didactice și cu studenți.
Fiecare grup va vizita aprox. 3-4 facultăți în funcție de interesele/opțiunile elevilor.
Un proiect care atestă relațiile profesionale excelente care se pot stabili între instituții de învățământ diferite ca nivel, dar care au un scop comun, acela de a asigura un viitor învățăturii, profesionalismului, eficienței pentru societate, așa cum e firesc într-o colectivitate de secol al XXI-lea.
Colegiul Național ”Octavian Goga” din Sibiu apreciază această colaborare îndelungată și fructuoasă cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și mulțumește organizatorilor acestor activități pe care atât elevii, cât și dascății impicați, le-au considerat extrem de interesante și de eficiente:
Cu mulțumiri d-nei ec. Claudia Lup, pentru profesionalismul și bunăvoința de care a dat dovadă în organizarea acestei activități!
4,520 total views, 7 views today
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
„Am năzuit cu toții să ne ațintim privirile spre cer, dar având picioarele bine înfipte în pământul țării.” - Octavian Goga
Misiunea pe care Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu și-a asumat-o de-a lungul întregii sale existențe are în centru obiectivul performanței: „Şcoala noastră asigură elevilor, printr-o educaţie de calitate, dezvoltarea aptitudinilor intelectuale şi formarea competenţelor - cheie care să le permită integrarea cu succes în societatea cunoaşterii.”
Colegiul Național „Octavian Goga” este membru al Alianței Colegiilor Centenare.
@CNOG Sibiu 2020
Wonderful Theme
Leave a Reply