Elevii din cadrul proiectului Erasmus C.A.R.E.E.R. au avut parte de o introducere în lumea fascinantă a cinematografiei, în cadrul unui workshop organizat de SYNC Project. Atelierul a avut loc în 21 martie 2023, în sala festivă a Colegiului Național Octavian Goga.
În cadrul atelierului, patru coordonatori SYNC au prezentat proiectele și inițiativele desfășurate până acum în fața participanților la proiectul Erasmus+ C.A.R.E.E.R. La finalul prezentării, membrii Erasmus au luat parte la o simulare de film-making, lucrând alături de coordonatori la un scenariu, filmat și interpretat mai apoi de aceștia.
SYNC sau Sibiu Young Neo-filmmakers’ Club este un proiect fondat de Daria Puia, elevă CNOG și membră a proiectului Erasmus+ C.A.R.E.E.R.. Împreună cu ceilalți cinci coordonatori, organizează ateliere, prezentări și activități pe tematici legate de industria filmului, având ca invitați regizori, scriitori și videografi români. Scopul acestui proiect este formarea unei comunități de tineri cineaști care să își poată exprima și pune în practică ideile, ajutându-se de resursele oferite de SYNC.
Ceilalți membri ai proiectului care au organizat activitatea de workshop sunt:
Andreea Petrese, Liceul “Gustav Gundisch” Cisnădie – fotograf de concerte și festivaluri de 8 ani, web și graphic designer de 4 ani. A devenit coordonator SYNC acum 5 luni și se ocupă de activitățile de foto/videografie.
„Activitatea de astăzi a fost extraordinară, mi-a plăcut mult modul în care toată lumea s-a implicat, faptul că lumea încă participă la astfel de activități este minunat.”
Cătălin Luntrașu, CNOG – actor la Fabrica de Teatru și coordonator SYNC
„Activitatea de azi cu membrii programulului Erasmus ne-a arătat potențialul proiectului. Un grup de tineri care au preluat inițiativa și au decis sa creeze, îndrumați de alți tineri care au făcut același lucru la timpul lor.”
Andrei Toma, CNOG – coordonator SYNC, autor care a publicat două cărți și pasionat de cinematografie
„Astăzi am pus în aplicare și i-am învățat pe elevi în ce constă scrierea unui scenariu. Sunt foarte mulțumit de cum s-a desfășurat prezentarea noastră. ”
Membrii echipei ERASMUS C.A.R.E.E.R. care au participat la atelierul interactiv au apreciat modul în care au fost implicați în realizarea unui scenariu, în punerea acestuia în scenă și în filmarea scenetei realizate.
“Am descoperit câtă muncă este în spatele realizării unor videoclipuri sau filme prin prezentarea făcută de coordonatorii echipei SYNC, iar prin activitatea interactivă am ajuns să învățăm puțin din aceasta artă. În acest workshop am învățat cum se folosește o cameră de fotografiat în așa fel încât pozele și videoclipurile pe care le realizezi să fie cât mai sugestive.” (Daria Canciu, 11F)
„Consider că tot ce s-a discutat la workshop a fost nou pentru mine. Însă, având în vedere faptul că am fost în echipa care a realizat script-ul, am învățat exact structura acestuia, așezarea în pagină, când trebuie scris cu majuscule, dar și cât de mult efort și inspirație necesită realizarea unui script.” (Kimberly Roolaart, 11B)
“Pe viitor, dacă mă va pasiona filmul, voi ști că pot apela la acest grup de tineri, comunitate. Pe lângă acest aspect, voi putea face fotografii foarte frumoase pe baza tehnicilor de setare învățate la acest workshop.” (Vladimir Prodea, 11E)
„Am învățat că munca în echipă este esențială pentru atingereal succesului, indiferent în ce sferă a vieții vom lucra și că originalitatea și creativitatea vor fi mereu la modă, și vor fi însușiri de invidiat și competențe care merită dezvoltate. Îndeplinirea unui vis este condiționată de trei factori esențiali: dorință, pasiune și răbdare.” (Bogdan Ancuța, 11F)
Proiectul Erasmus+ C.A.R.E.E.R. (Adaptability to the labouR markEts with local, national and Eu background) cu nr. 2020-1-UK01-KA229-078953_2. este finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Erasmus KA2-Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici.
7,441 total views, 2 views today
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
„Am năzuit cu toții să ne ațintim privirile spre cer, dar având picioarele bine înfipte în pământul țării.” - Octavian Goga
Misiunea pe care Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu și-a asumat-o de-a lungul întregii sale existențe are în centru obiectivul performanței: „Şcoala noastră asigură elevilor, printr-o educaţie de calitate, dezvoltarea aptitudinilor intelectuale şi formarea competenţelor - cheie care să le permită integrarea cu succes în societatea cunoaşterii.”
Colegiul Național „Octavian Goga” este membru al Alianței Colegiilor Centenare.
@CNOG Sibiu 2020
Wonderful Theme
Leave a Reply