Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

Elevii sibieni au susținut simularea judeteană la limba și literatura română

Primul val de emoții a trecut pentru elevii și liceeni sibieni care, ieri, începând cu ora 11, au susținut prima simulare județeană. Limba și literatura română este materia la care elevii de clasa a VIII–a și cei de clasa a XII–a au dat pretestarea, subiectele fiind pentru unii ușoare, pentru alții medii ori accesibile. La orele dimineții, circa 3.600 de elevi de clasa a VIII–a și 3.107 elevi din clasele terminale de liceu din județul Sibiu erau așteptați să participe la simulare.

De un hop au scăpat deja elevii sibieni. Prima probă înaintea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului din vară i-a găsit pe elevii de gimnaziu și pe liceeni pregătiți, întrucât majoritatea au spus că subiectele nu le-au pus probleme. Variantele de subiecte au fost elaborate la nivel județean, în conformitate cu modelele CNEE în vigoare.

Elevii de clasa a VIII-a, încrezători

Ieri, în jurul orei 12:30, elevii de clasa a VIII-a ai Colegiului Național “Octavian Goga” ieșeau deja din clase, deși mai aveau o jumătate de oră la dispoziție pentru a rezolva subiectele. “Subiectele au fost extrem de ușoare”, au spus elevii, care s-au consultat cu colegii pe hol despre modul în care au rezolvat exercițiile. Elevii au fost conștiincioși și s-au pregătit înainte de susținerea examenului, mai ales că nota de la simulare se va echivala cu teza la Limba și literatura română. “Ne-am pregătit foarte mult, împreună cu doamna profesoară. Am făcut multe variante. La simulare ne-a picat genul liric, un gen literar pe care noi l-am studiat și l-am aprofundat foarte mult la clasă. A fost ușor.”, a spus Ștefana. Încrezătoare că o să obțină o notă mare a fost și Maria Magdalena, elevă care a spus că niciun subiect n-a pus-o în dificultate.

Subiectele pentru clasa a XII-a, acceptabile

Opt clase de a XII-a au susținut, ieri, simularea la Limba și literatura română la Colegiul Național “Octavian Goga”. Elevii au primit trei subiecte, dispunând de o oră în plus pentru a le rezolva față de colegii lor mai mici. Unii au terminat mai repede, alții au părăsit sala de examen la ora 14 și, spre deosebire de colegii lor mai mici, liceenii au spus că subiectele au fost “medii” sau “acceptabile”. “La noi, la Real, au fost acceptabile. Totuși, m-am descurcat destul de bine. Am citit niște eseuri acasă, pentru a fi pregătit”, a spus Dan.

Elevii care au susținut simularea la Limba și literatura română își așteaptă notele, după care vor intra în vacanța de iarnă. Urmează ca, apoi, să se ia o decizie asupra datelor la care se vor susține simulările la restul materiilor care contează pentru examenele naționale din vară.

Articol preluat din ziarul Tribuna (8.12.2014) – click aici

 8,771 total views,  4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.