Tel/fax: 0269-210082 (Învăţământ liceal) / Tel: 0269-214781 (Învăţământ primar şi gimnazial)
directiune@cnogsibiu.ro / secretariat@cnogsibiu.ro

Când copiii scriu, îşi deschid îngerii aripile

Un copil care citeşte e un simbol al purităţii care îşi găseşte drum înspre viitorul semenilor, transformându-l într-un drum luminos. Când un copil scrie, îşi deschid îngerii aripile.

„Povestiri din suflet de copil” este o carte apărută anul trecut la editura Virgo eBooks Publishing, o realizare excepțională a Ruxandrei Orga-Dumitriu, elevă în clasa a VI-a la Școala Regina Maria din Sibiu, colecție MI-NU-NA-TĂ de 21 de povestioare ilustrate scrise între 8 și 11 ani, care surprind prin profunzimea gândirii și a simțirii ei, precum și prin valorile promovate! În fiecare povestioară veți afla, fără excepție, deopotrivă adulți și copii, ceva care o să vă încânte sufletul, o să vă aprindă imaginația sau o să vă îndrume pe calea bunătății, iubirii, adevărului și dreptății. Cartea este în prezent disponibilă în Librăriile Cărturești, Ruxandra devenind astfel cel mai tânăr autor român a cărui carte este preluată de acest prestigios lanț de librării.

„Povestiri din suflet de copil” – atuuri:

–   Cartea a apărut în vară și a impresionat deja peste 600 de copii care s-au bucurat de ea, având recenzii extraordinare!

–  Un atu formidabil (atestat de foarte mulți părinți) îl reprezintă faptul că este scrisă de sufletul și mintea unui copil, ceea ce o transformă din start într-o carte extrem de atrăgătoare pentru copii, mult mai dispuși să asculte realizarea cuiva de vârsta lor. Știți cum se spune: „Este atât de ușor să te cobori la mintea copiilor, dar atât de greu să te ridici la înălțimea sufletului lor…”

–       Recent a fost pusă la dispoziția cititorilor și varianta audiobook, o realizare deosebită a Studioului Teritorial Trinitas Sibiu, povestioarele fiind narate chiar de Ruxandra, pe un fond muzical liniștitor de pian care îi aparține.

–       Cartea reprezintă o puternică sursă de inspirație și de motivație pentru toți copiii care o vor citi – dacă un copil a putut scrie așa ceva, fiecare dintre ei i-ar putea călca pe urme!  Desigur că dulciurile reprezintă întotdeauna o alegere potrivită pentru mogâldețele noastre dragi, dar care se evaporă în câteva zile, însă o carte rămâne pe viață și poate impacta pe viață! Iar cartea Ruxandrei are un potențial imens în această direcție! Recent a ajuns în școlile din Sibiu, iar reacțiile copiilor sunt entuziasmante (zeci de desene și recenzii pe marginea cărții!).

–           Iată câteva recenzii ale cititorilor:

„Cartea este minunată! Mie mi se pare o carte reușită cu povești asemănătoare fabulelor (nu sunt mare fan al fabulelor, dar asta mi-a captat atenția). După mine este o supercarte pe care sper să o citească cât mai mulți oameni!” (Georgia Păcurariu, 9 ani)

„Cartea este genială! Am citit-o pe nerăsuflate! O să mă apuc și eu de scris! (Miruna, 12 ani)

„Eu am citit cartea ta, Ruxandra, cu mare nerăbdare și entuziasm! Îmi place foarte mult cartea!” (Alicia, 9 ani)

„Poveștile din carte m-au ținut cu sufletul la gură. Am cunoscut personaje interesante de la care am multe de învățat. Am citit cu drag cartea ta! Aștept cu  nerăbdare și următoarea carte!” (Clara, 9 ani)

„Eu, când am citit cartea, am simțit că trebuie să fim politicoși unii cu alții.” (Maria, 9 ani)

„Am primit cartea Ruxandrei de la bunica mea. Am citit-o pe nerăsuflate. Mi-a plăcut foarte mult! Este o carte plină de aventuri și de învățături!” (Raisa, 9 ani)

„Splendidă copilă! Ești visul fiecărui părinte! Ești specială și prevăd un drum frumos în fața ta, un drum pe care cu siguranță vei avea parte de compania Bunătății! De-ar fi mulți, mulți copii ca tine, de mâine s-ar intra în România cu pașaport pentru Rai!” (Cornelia M. Nei)

„Wow, Ruxandra! Felicitări din toată inima! Ești o fetiță minunată! Ce suflet matur și sensibil ai! Ești un munte de talent, o oază de iubire și pace și o mare binecuvântare pentru părinții tăi! Abia aștept să-i citesc fetiței noastre poveștile tale!” (Alina Ionescu)

Pluto şi planetele

„Sunt impresionată, Ruxandra, de povestirile tale, pentru că sunt venite dintr-un suflet de copil! Dar și mai impresionată sunt de faptul că în sufletul tău de copil pot încăpea toate calitățile din univers!” (Luminița Dincă)

„Viața devine minunată plimbându-ne împreună cu tine, de mână cu Bunătatea, Iubirea, Frumusețea!” (Mioara Drăghici)

„Dragă Ruxandra, voi folosi cu siguranță citate din cartea ta la învățarea poveștilor din Biblie în drumul meu misionar. Binecuvântările cerului să-ți umple sufletul de mulțumire! Iubirea Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh să nu te părăsească niciodată! Felicitări încă o dată!” (Mihaela Georg)

„Cu fiecare povestioară, dragă Ruxandra, ne presari în suflete firimituri de iubire, bunătate, frumos…Băiețelul meu, Tudor, este încântat și emoționat totodată la citirea fiecărei povestioare. Mulțumim, distinsă domnișoară!” (Mihaela Tomoioagă)

„Felicitări, Ruxandra! Ești deosebită prin tot ce faci, ești bucuria părinților și a tuturor celor care te cunosc prin ceea ce faci. Bunul Dumnezeu te-a înzestrat cu mult har și te rog să-l folosești în continuare și să ne încânți sufletele cu cărțile pe care le vei scrie. Sunt sigur că urmează altele și altele. Te iubim, copil cu suflet mare!” (Corneliu Jurcă).

Povestea lui Mario si Radu

–          Găsiți câteva povestioare accesând link-urile de mai jos:

https://www.facebook.com/111571670351642/posts/167454171430058/

https://www.facebook.com/111571670351642/posts/170848084424000/

https://www.facebook.com/111571670351642/posts/171395744369234/

Povestiri din suflet de copil – AUDIOBOOK (https://www.youtube.com/watch?v=lETMXXJdl-I&ab_channel=RuxiMeowMeow)

 3,470 total views,  58 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.