Tel. 0269.210082
colegiul.goga.sb@gmail.com

Activităţi în cadrul manifestărilor dedicate “Săptămânii Mondiale a Spațiului”

4-10 octombrie este perioada în care sunt sărbătorite spațiul, stelele, și planetele cunoscute și necunoscute și, de asemenea (re)aduse în atenția publicului descoperirile științifice și tehnologice relevante pentru evoluția și dezvoltarea rasei umane. Aceste 7 zile reprezintă „Săptămâna Spațiului Cosmic” (World Space Week), proiect început în urmă cu 20 de ani, la inițiativa Adunării Generale a ONU.

Cele două date marchează evenimente importante, și anume: 4 octombrie 1957-lansarea primului satelit realizat de om, Sputnik 1, respectiv 10 octombrie 1967-semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activitățile statelor în domeniul explorării și utilizării pașnice a spațiului cosmic, ambele având ca scop deschiderea căii spre cercetarea Universului care ne înconjoară.

Tema anului 2019 a fost „Luna-Poarta spre Stele”, mai mult decât reprezentativă pentru importanța uriașă a unicului satelit natural al planetei noastre, Terra, și care face aluzie la data istorică pentru omenire-20 Iulie 1969-data aselenizării.

Elevii şcolii noastre participă la acest concurs cu următoarele materiale, prezentate mai jos:

 1,880 total views,  4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.